Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Antonescu, SOLUȚIE pentru salvarea primarilor acuzați de conflict de interese

Publicat: miercuri, 25 septembrie 2013

Președintele PNL Crin Antonescu a avansat marți seară, într-o emisiune la România TV, o soluție juridică de natură să-i salveze de la pierderea mandatului pe cei aproape o mie de primari care potrivit ANI s-ar fi aflat în conflict de interese deoarece au reprezentat comunitățile pe care le conduc în diverse regii și societăți de apă-canal sau transport. „Acești oameni nu pot fi scoși de unde i-a dus votul oamenilor doar pentru că unii, respectând uneori prevederi europene – că a fost și vorba uneori de fonduri ISPA de preaderare, care-i obligau să reprezinte comunitățile – au intrat în acele societăți”, a spus Antonescu. El a adăugat că atâta vreme cât primarii respectivi nu au făcut decât să-și reprezinte comunitățile, fără a fi remunerați, nu au de ce să fie acuzați de conflict de interese. „Nu avem un conflict de interese în sensul filosofie occidentale a termenului. Pentru că la conflict de interese e vorba de conflict de interese public-privat, iar aici este vorba despre public-public”, a declarat Antonescu. Din punct de vedere tehnic, soluția acestuia va fi promovarea unei legi de amnistiere care să-i exonereze pe primari de răspunderea penală pentru spețele respective. „O lege de amnistiere în ceea ce privește conflictul de interese, pentru că aceasta este o acuzație penală și legea de amnistie operează în această privință. Iar legea să fie strict pe aceste spețe, nu pe alte spețe de conflict de interese”, a arătat Antonescu. El a adăugat că în același timp ar trebui făcute demersuri pe lângă ministrul Justiției, în vederea promovării unui recurs în interesul legii. Crin Antonescu a precizat că va discuta soluțiile tehnice pe care le-a propus în cadrul USL.

Crin Antonescu a afirmat că nu va merge în Piaţa Universităţii pentru a discuta cu protestarii față de proiectul de la Roşia Montană, pentru că dialogul cu aceştia se poate face „instituţional”.”În Piaţa Universităţii nu, putem să facem o poză, putem să vedem dacă ne înjură, sau dacă ne înjură mai rău – că astea sunt două variante, că de pupat nu ne pupă nimeni. O discuţie serioasă cu reprezentanţii, cu liderii reprezentativi în măsura în care există trebuie purtată, şi trebuie purtată la Comisie. Cu cei de la Roşia Montană se poate purta dialogul la Roşia Montană, dar la suprafaţă, că se vede mai bine, arăţi hârtii, planuri, nu are rost jos în mină că nu ai ce să faci jos”, a spus Antonescu. Liderul PNL a mai declarat că pentru protestarii din Piaţa Universităţii în multe cazuri este „doar un pretext” subiectul Roşia Montană la România TV. „Guvernul nostru şi noi, care suntem acum într-o majoritate, suntem într-o situaţie destul de delicată pentru că pe noi ne-au găsit pentru a răspunde pentru toate lucrurile pe care clasa politică le-a făcut cum nu trebuia, sau nu le-a făcut cum trebuia faţă de aceşti oameni. Până acum a existat nemulţumirea manifestată prin absenteism, manifestată prin ştiu şi eu… ocările din gura analiştilor, purtătorii de cuvânt ai naţiunii. Acum e altceva””, a precizat Antonescu.

Președintele PNL  a fost întrebat marți seară dacă este un „mit” sau un „adevăr” faptul că doarme mult. Drept răspuns Antonescu a afirmat că este „totalmente” un mit și că uneori îi vine să le ureze celor care susțin ideea „să doarmă cât doarme el”, adică „foarte puțin”. „Mit, totalmente mit. Și e un mit care mă înciudează și care uneori, deși nu obișnuiesc să ocărăsc sau să blestem, mă face să le urez celor care susțin prostia asta să doarmă cât dorm eu. Adică foarte puțin!”, a fost răspunsul dat de Crin Antonescu.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14971

Publicat de la data sept. 25 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 octombrie 2019, 1:42
 

NE
Ceaţă
12°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 18:18
Prognoza 25 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
21°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila;Județul Ialomiţa;Județul Buzău: zona joasă;Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba […]

Loto

Horoscop

  • 235.740 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team