Apocalipsa (Apocalypse) by REMUS CERNAT (79)

Exclusivitate

Frumoaselor toate căutați

O iubire cum alta nu e

Și când în sfârșit o constatați

Ne dați invariabil M.U.E.

(culeasă cu grijă din folclorul românesc recent)

(Nu, nu e genul ăla, este Modificatorul Uniunii Europene)

 

Bine, nici cu bărbații nu mi-e rușine, au cam aceeași reacție… Doar că în povestea noastră personajul principal este o Frumoasă!

Așadar, a fost odată ca-ntotdeauna o fată frumoasă din cale-afară, gingașă ca un ghiocel, suplă ca trasă prin inel, când blândă ca un porumbel, când ageră și gata de răzbel, cultivată, manierată, rafinată, de familie bună, (amândoi părinții doctori cu multe cărți de specialitate publicate), fată plurivalentă, vădite aplecări umane, literatură, poezie, pictură, dar foarte ușor se apleca și peste cele reale, traforaj, mecanică auto și aritmetică! Aritmetică la greu, adunare, scădere mai rar, împărțire mai deloc, dar înmulțire și adunare încontinuu!

De mică a fost educată că i se cuvine tot ce este mai bun. Apoi cu vârsta i s-a strecurat ideea că trebuie să muncească, să lupte pentru ceea ce e mai bun! L-a început nu prea s-a prins, era frumoasă pentru ce era să lupte când toți/toate îi cădeau la picioare! Probabil din plictiseală s-a apucat serios de învățat și a terminat fuga două facultăți, una de contabilitate, una de artă (fuga în sensul că pe amândouă odată). Fată deșteaptă, silitoare, empatică și sensibilă era conștientă de întristarea nemărturisită a părinților , așa mult își doreau ca fiica lor să le împărtășească pasiunea pentru medicină…

Nu putea să-i lase prea mult timp cu acest ghimpe în inimă, așa că repejor a făcut două masterate oarecum de profil, unul în terapii alternative și altul în psihologie, unul mai spectaculos ca altul. Sau, cum spunea mama ei, unul mai prăpăstios ca altul, un master care te învață cum să faci minuni cu puteri de la necuratul, iar celălalt se chinuie din răsputeri să te convingă că nu există suflet, deși tot salariul psihologului rezidă în manipularea sărmanului suflet al pacientului!

Părinții fetei, deși amândoi doctori, ea pneumolog, el virusolog, deși amândoi frumoși, amândoi întreprinzători, erau totuși foarte diferiți! Mama mergea la Biserică, tata la templu, mama consulta gratuit toți copii săraci din oraș, de toate credințele, tata ajuta numai copii talentați care veneau la templu, mama organiza strângeri de fonduri și haine la Biserică pentru săracii din suburbii, tata făcea afaceri cu statul (și cu ăla paralel și cu ăla perpendicular…le mergea din plin) și organiza concursuri internaționale de yachting. Pe scurt, grațioasa progenitură a luat frumusețea fizică de la mama și caracterul de la tata! …așa că n-a iertat nimic…

Le-a încercat pe toate cele lumești, de la cele poetice, ludice, platonice, atavice, la cele hedoniste, sodomiste, deviaționiste. Și când a venit vremea măritișului niciunul nu era îndeajuns. Deși era curtată de crėme de la crėme, toți frumoși și bogați, fiecăruia îi lipsea ceva: unul era prea înalt, altul era prea scund, altul era prea la fel ca ea, unul prea gras, altul prea slab, unul prea inteligent, altul avea prea multă poezie, iar altul avea numai poezie, unul o avea prea mare, altul o avea prea mică (renta viageră)!

Și uite așa, micuța cârcotașă căuta mereu câte o pricină ca să încheie un capitol din viața ei amoroasă și să înceapă un altul care părea mult mai ofertant! Veșnic îndrăgostită de noi începuturi, de flirturi originale, de tot ce e nou și strălucitor. Tipic răsfățatelor din high life! Tipic fetelor care-și moștenesc tații din aceeași categorie… și nu-și ascultă mamele! O bătea mama la cap:”mai du-te maică și tu la Biserică, mai spovedește-te și tu că mâine poimâine vine sfârșitul și te găsește nepregătită!”

… și a venit sfârșitul! Nu al fetei, fata a supraviețuit, Sfârșitul Lumii! Din cauză de lăcomie, de prostie, de vaccin modificator genetic, din cauză de zombi, din cauză de lepadare de Hristos!

Îi spunea mama „Vaccinul e numărul satanei, e lepădare de Hristos!” dar ea nu credea, nici tatăl ei nu credea. Nu avea interes, compania lui era plătită regește să facă lobby otrăvii!

A murit primul, i-a obligat pe toți de la vârf să se vaccineze ca să dea exemplu maselor! Și cum era fragil, fără un sistem imunitar prea bun a murit ca un pui de curcă în ploaie! Mama a murit de inimă rea, perfect sănătoasă, încercând să salveze de la sinucidere mii de naivi infestați de mass media cu iluzia tinereții fără bătrânețe și fericirii fără de sfârșit după vaccin!

Lumea devenise o Sodomă și o Gomoră mult mai îngrozitoare ca aceea din vechime, căci era cu vânzare de suflet, canibalism și o pedofilie mult mai gravă ca în Aboda Sarah 37 a …

https://www.apologeticum.ro/2009/12/talmudul-evreiesc-demascat-o-carte-ce-prolifereaza-crima-rasismul-si-pedofilia/

Zombi i-au mâncat pe toți și pe cei care au dat legile provaccinare obligatorie și pe cei care au făcut lobby, și pe cei care au tăcut complice sub pătură ca să-și protejeze osciorul! Cei din buncăre s-au mâncat singuri… de foame și de meschini ce erau!

Au rămas în lume o fată și doi băieți. Mai exact o splendoare de fată  și două răpciuge, două ciurucuri, doi distruși. Un vaccinat cu urechi de elf, față de orc, nas coroiat sub formă de cioc de găină, trup mătăhălos de porc ghiare, negi ,bube, …și un nevaccinat din poporul ales, probabil din neamul Rothschild–ilor care și-a cumpărat libertatea/viața cu cele 500 triliarde de $ adunate fără nici o picătură de sudoare … doar prin fraudă! Dădea câte un castel pe două pâini și o tonă de aur pentru un kil de parizer!

Doi ani a muncit pentru un godac! Probabil că au făcut și niște fapte bune de i-a lăsat Dumnezeu în viață. Bărbații! Fata nici una, pe ea a lăsat-o în viață ca s-o pedepsească! Să fii atât de tânără și frumoasă și să nu ai pe întreg Pământul decât doi babalâci monstruoși cu care să te împerechezi  ăsta DA blestem! I-au trecut prin față ca prin tunelul dinaintea morții toți băieții tineri, proaspeți, minunați, romantici, sinceri, poate nu chiar așa bogați dar cu un potențial uriaș pe care i-a refuzat cu o mină infatuată, demnă de un monument al prostiei!

Știți genul ăla de prost care nu-i prost destul dacă nu-i și puțin fudul? Așa era și fetica noastră, că avea carte, multă, dar neavând Dumnezeu, nu avea nici discernământ, era un haos total acolo în căpușorul ăla frumos: o gramadă de literatură, poezie, estetică ,finanțe, bănci, marketing, artă amestecate cu misticism, reîncarnare, extratereștri, ecumenism, naiva filozofie (cu z) a unei țări ca afară – modernă, civilizată și fără Dumnezeu Cel Adevărat! Un moment de prostie mai mare ca Turnu Babel!

În pop art-ul de azi se află sensibila starletă de bani gata căruia îi pare rău că nu a ascultat-o pe mama sa și acum privește peste cei doi supraviețuitori rugându-se pentru prima dată serios la Domnul să mai trimită măcar un singur supraviețuitor cu fața umană, rugându-se să fie doar un vis urât, rugându-se să-i mai dea o șansă ca să îndrepte lucrurile…

TU, frumoasă făptură care citești aceste modeste rânduri, ce ai face dacă ți s-ar acorda încă o șansă?!…

PS: Întrebarea e retorică, știu deja că ai face exact aceleași stupizenii… de unde știu? Păi e simplu, ești frumoasă! …n-ai cum să le ai pe toate ! …sau ai?…;/

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Credit foto: Ștefan Ovidiu

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.