Apusul Faberge-ului (The Sunset of Faberge) by Remus CERNAT (54)

 

EXCLUSIVITATE

Faberge = bijuterii de lux în formă de OU făcute din aur, nichel, paladiu, argint, alamă, diamante, rubine, safire, cristal, jad, agate, calcedonii, cuarț, de un meseriaș rus cu rădăcini franceze pentru niste capete încoronate, fanfaronadă în care s-au mocirlit mai toate casele regale din bătrânul nostru continent…

Un singur ou ajunsese la 24 milioane $… nici ouăle de tiranozaur, nici ouăle peștișorului de aur monoatomic, nici oul lui Columb, nici al doilea ou al lui Napoleon, sau al lui Hitler sau al lui Schwartzeneger nu au costat atât! Poate și pentru faptul că ele, de fapt, n-au existat niciodată…

Apus = locul în care apune soarele și din lumină se face întuneric, opusul Răsăritului!… foarte opus, de-a dreptul dușman! Prieten la cataramă cu Progresismul, aproape sinonime!

Apusul Faberge-ului = sfârșitul decadenței, opulenței și traiului îndestulat  FĂRĂ MUNCĂ a unei clase sociale autointitulate elitistă doar pentru că s-au născut cu părul ondulat!

Dar să vă povestesc: într-o lume a ouălor … (căci de-atâta homosexualitate, pedofilie și coprofilie, ouăle nu se mai fecundau căci erau induse în eroare, eroare însemnând salivă sau fecale și de aceea din frumoasa creație – Omul – nu mai rămăsese decât niște amărâte de ouă atrofiate cu miros pestilențial)…așadar, în acest microcosmos al ouălor cine credeți că s-a impus viclean, pe nesimțite? Exact, ați ghicit, tot ei, Fabergeii!

Și cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, ori se sparge ori se crapă, așa și fascinanta lume a ouălor elitiste depuse în ochiul maro a fost devoalată (adică a fost dată în gât…și în gât)! Au început la fel, în prima etapă grupându-se secret, apoi insinuându-se discret. și în ultima instanță ridicându-și cu tupeu poalele-n cap cu ouăle la vedere!

Numai că 5% fără Dumnezeu nu se poate lupta cu succes împotriva a 95% cu Dumnezeu, nici matematic, nici fizic, nici beletristic. Și cum adevărul iese întotdeauna la iveală iată-ne ajunși în timpul unei revolte decisive împotriva tiraniei fabergene!

Avem în această imortalizare  3 ouă Faberge cu accent ascuțit pe ultimul e (dar la ce bun?) lipsite de conținut, mai ales la figurat și de semnificații, mai ales la propriu, încadrate de două ouă obeze de tip interfață, unu cu pălărie din aur  reprezentantul mânjit al guvernului, celălalt cu șapcă din aur – borfașul de servici al serviciilor secrete, iar în plan secund trei ouă de tip slugi de casă, reprezentante ale parlamentului, mass-mediei scrise și televizate, judecătoriei!

 


Acestea din urmă 3 sunt slugi-container cu care elita își transportă averile în afara granițelor (cel galben pentru aur, cel verde pentru păduri, cel roșu pentru sânge de copil și organe!

Ceea ce n-au înțeles fabergeii este că NU AU UNDE SĂ SE ASCUNDĂ!!! Căci această opoziție patriotică, segregată în timp îndelungat VA SCHIMBA ÎNTREG SISTEMUL LA NIVEL GALACTIC! Se întoarce roata într-un mod dramatic, dar creștin!

Dramatic pentru că nu se poate fără suferință, fără plata înmiită a tuturor datoriilor DAR vesel, optimist, creștin pentru că nu vor mai exista lagăre de concentrare, camere de gazare, fabrici de săpun!!! Noul sistem pur echitabil e împotriva violenței de orice fel și dă șansă tuturor ouălor stricate să se vindece să devină mai bune, chiar sănătoase!

Vor fi însă niște incubatoare de corecție unde ouăle stricate se vor lepăda de satana (probabil în câteva sute de ani, poate mii) și unde li se vor implementa (prin niște vaccinuri cu nanoparticule activate de niște antene foarte sexy/horny cu 5 puncte G) toate preceptele unei vieți normale Pământene întru Hristos!

Adică dispar toate băncile de ouă, se schimbă și modul de plată, primesc bani/mâncare numai cei care muncesc CINSTIT, ingineriile financiare interzise prin lege, familia tradițională este compusă numai din găina de sex feminin și cocoș de sex masculin care fac copii găinușe sau cocoșei fără posibilitatea modificării în nici un fel, cocoșeii nu calcă găinușele până la 18 ani, de sărbătoare ouăle nu se mai tatuează cu tot felul de iepurași, vulpițe, veverițe sau alte simboluri Playboy, de Sărbători ouăle vor căpăta o Simbolistică Istorică, Originară, Dumnezeiască, se vor îmbrăca în roșu – Sfântul Sânge al Creatorului vărsat pentru păcatele tuturor, zi în care se va sărbători Învierea și NIMIC ALTCEVA! Santa Claus dispare și el cu reni și spiriduși cu tot …în acea zi se va sărbători Nașterea Creatorului ȘI NIMIC ALTCEVA!

Dispar de asemenea halloweenul, valentinul, patrikul, rămân însă Dragobetele, Sânzienele, Plugușorul și încă vreo 500 de obiceiuri și tradiții românești! Niciuna ungurească, nici secuiască, de altfel a dat o gripă aviară în ținutul lor (care nu era, de fapt, al lor) că s-au prăpădit toate găinile cu ouă cu tot!

Au mai rămas Evo, Ildiko și Erzebeth, dar au trompele legate că lucrează pe centura, deci nu- i pericol! Condițiile de incubator sunt decente, chiar îmbucurătoare pentru toate ouăle în curs de reabilitare, așa cam ca o cutie de chibrituri mare! Cam cum ar trăi o familie normală (mama, tata și 3 copii ) într-o baie de garsonieră confort 2!

Lasă c-au fost și vremuri mai spațioase pe care nu le-ați prețuit! Veți primi GRATIS căldura, oxigen și …aaa…cam atât. Căldură cât dă Soarele la Polul Sud și oxigen mai cu măsură, nu respirați așa ca nesimțiții încontinuu, că-i stratul de ozon foarte subțire, e poluare și trebuie să ajungă la toată lumea!

Aaa, era să uit mai aveți o Gratuitate Garantată! Vă dăm Timp … ca să cugetați și să vă căiți pentru faptele voastre …. Care nu vreți să va îndreptați aveti plan B, căci Atotputernicul în nemăsurata Lui generozitate a lăsat neatins Liberul Arbitru!

Dacă vi se pare insuportabil procesul de reeducare, aveți la dispoziție 24/7  Ciocanul de Forjă în care vi se schimbă pe alocuri starea de agregare, din solid în lichid, vă prăjesc un pic și vă dau la Porci!

Acu despre porci … Într-o lume a porcilor …dar despre asta într-un emisiune viitoare!

Semnează timid un iubitor de aproapele. Cum să vă fac să înțelegeți asta cu iubirea de aproapele …aaa… Iubește ouăle stricate ca și cum tu însuți ești un ou stricat! Sau într-un limbaj arhaic iubește goymii ca și cum tu însuți ești Goym! Recuperare ușoară!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus Cernat – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte !

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există! Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism? Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.