Armata franceză participă activ la festivităţile de sărbătorire a Zilei Naţionale a României

Pentru prima dată în istoria prieteniei franco-române, Armata franceză participă activ la festivităţile de sărbătorire a Zilei naţionale a României, la data de 1 decembrie 2013.
Un număr de 30 de militari francezi din regimentul 1 artilerie vor defila la Bucureşti, alături de forţele armate române, sub comanda şefului lor, domnul locotenent-colonel Raphaël Bernard.
Regimentul 1 artilerie aparţine celei de-a şaptea brigăzi blindate. Numără 1.000 de persoane, barbaţi şi femei şi are sediul în apropierea oraşului Belfort (din regiunea Franche-Comté din estul Franţei).
Dotat cu materiale moderne, ca de pildă radarul contra baterie COBRA şi lansatorul unitar de rachete, regimentul participă la misiuni ale forţelor terestre franceze, atât în operaţiuni externe cât şi pe teritoriul naţional francez.
În prezent, o parte a regimentului este dislocată în Liban, în cadrul operaţiunii ONU, participând cu radarele sale la aceste misiuni. Regimentul are dislocaţi de asemenea controlori aerieni în Mali, angajaţi în lupta împotriva terorisţilor şi o unitate echipată cu un tun de 155 mm, dislocată în Djibouti, în cadrul dispozitivului francez prepoziţionat în Africa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.