Autoritățile chineze se luptă cu… muzica

China a pus gând rău muzicii și a pornit la luptă pe toate fronturile. Autoritățile au anunțat că se vor interzice în localurile pentru karaoke, altfel foarte populare pe teritoriul chinez, cântecele care sunt considerate că că incită la violenţă, ură, care promovează sectele, jocurile de noroc şi criminalitatea. sau care „ameninţă securitatea naţională”, scrie CNN.

În această ţară, localurile pentru karaoke reprezintă adevărate săli private cu canapele confortabile, tablete şi ecrane gigant care le permit oamenilor să cânte zeci de mii de melodii chineze.

Ministrul chinez al Culturii şi al Tursmului a anunţat că începând din 1 octombrie există o listă neagră de cântece cu „conţinut ilegal”.

De altfel, autoritățile chineze elimină în mod regulat de pe site-uri care difuzează muzică titluri considerate pe care le consideră neconforme cu propaganda oficială a Beijingului.

În 2019, mai multe site-uri din China continentală au fost nevoite să retragă din catalogul lor melodii considerate imnuri contestatare.

Printre aceste cântece figura „Do You Hear The People Sing?” din musicalul „Les Misérables”, melodie cântată în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale din regiunea semi-autonomă Hong Kong.

Aceste măsuri au fost primite cu scepticism pe reţeaua de socializare chineză Weibo. „De acum înainte, va trebui să cântăm cântece roşii comuniste pentru a putea intra la karaoke”, nota ironic un utilizator.

China va lua măsuri și pentru a combate cultura „haotică” a fanilor celebrităților online, a anunțat autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din țară, ca parte a unei campanii de stat de „rectificare” a sectorului internetului.

Administrația Cyberspace a declarat că va lua măsuri împotriva diseminării „informațiilor dăunătoare” în grupurile de fani ai celebrităților și va închide canalele de discuții care răspândesc scandaluri de celebrități sau „provoacă probleme”.

Administrația va îmbunătăți modul în care reglementează promovarea vedetelor online și va interzice, de asemenea, listele care clasifică vedetele în funcție de popularitate.

De asemenea, va lua măsuri împotriva exploatării financiare a internauților prin vânzarea de mărfuri sau prin taxarea fanilor de a vota pentru piesele lor preferate în spectacolele de varietăți online. De asemenea, autoritățile chineze își propun să restricționeze și accesul minorilor la grupurile de fani online.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.