Barack Obama și George Clooney strâng bani pentru Joe Biden

Fostul preşedinte american Barack Obama organizează împreună cu actorul George Clooney o strângere de fonduri virtuală destinată campaniei electorale a candidatului democrat la preşedinţia SUA Joe Biden, relatează Reuters.

Obama şi Clooney se vor angaja într-o „conversaţie virtual”, potrivit unei invitaţii către donatori obţinută de Reuters. Preţul biletelor variază între 250 şi 250.000 de dolari.

În iunie, Obama a organizat o strângere de fonduri pentru Biden, fostul său vicepreşedinte, care a adus campaniei acestuia din urmă peste 11 milioane de dolari. Biden se va confrunta cu preşedintele Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, din Statele Unite.

Pandemia de coronavirus l-a obligat pe Biden să organizeze evenimente de campanie online sau aproape de locuinţa sa din Delaware. Strângerile de fonduri virtuale s-au dovedit însă eficiente pentru Biden, ajutându-l pe acesta şi grupurile democrate aliate să strângă mai mulţi bani decât Donald Trump şi grupurile republicane în lunile mai şi iunie.

Clooney, un critic deschis al preşedintelui Donald Trump, şi soţia sa, Amal, conduc „Clooney Foundation for Justice”, o organizaţie internaţională pentru drepturile omului.

Luna trecută, el a donat 500.000 de dolari către „Equal Justice Initiative”, o organizaţie non-profit care reprezintă în justiţie deţinuţi ce ar fi fost acuzaţi în mod greşit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.