Boc: Guvernul USL începe dezmățul electoral pe bani publici

Guvernul USL începe ”dezmățul electoral pe bani publici”, a declarat, miercuri, democrat liberalul Emil Boc, care a avertizat că măsurile economice propuse riscă să ducă România „pe marginea prăpastiei economice, prin politici absolut iresponsabile din partea guvernanţilor”.

Fostul premier a afirmat că guvernanții nu înțeleg faptul că, înainte de a fi încurajat consumul, trebuie să fie încurajate locurile de muncă şi producţia.

„Uitaţi-vă la măsurile economice propuse de Guvern. Guvernul USL începe, după modelul anului 2008, dezmăţul electoral pe bani publici. Parcă avem un deja vu. Anul 2008, când Tăriceanu a făcut exact la fel, a deschis robinetul electoral pe bani publici, a compromis activitatea economică şi a aruncat România în cea mai grea criză. Guvernul USL de astăzi pregăteşte aceiaşi paşi, iar consecinţele nu le plătesc politicienii, ci tot românii, pentru că aceşti guvernanţi nu înţeleg un lucru: înainte de a încuraja consumul trebuie să încurajezi locurile de muncă şi producţia. Vom ajunge din nou la momentul în care sacul se goleşte. Acum profită de faptul că, după eforturile românilor din perioada 2010-2011, după restabilirea mecanismelor macrobugetare şi a echilibrelor financiare, am aflat o brumă de stabilitate. Ea se poate risipi în acest an şi să ducă România pe marginea prăpastiei economice, prin politici absolut iresponsabile din partea guvernanţilor”, a spus Boc.

„Politicile economice serioase nu aduc voturi pe termen scurt, dar aduc stabilitate şi prosperitate pe termen lung, iar un politician este obligat să nu se gândească la următoarele alegeri, ci la viitorul ţării pe termen lung. Din nefericire, o asemenea politică nu există la USL prin ceea ce promovează”, a afirmat Emil Boc.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul Ponta a prezentat programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare.

El arăta că FMI consideră că decizia Guvernului de a sprijini pe o perioadă de doi ani persoanele care au credite va conduce la o creştere a creditării şi a consumului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.