Britanicii fac coadă la împrumuturi imobiliare

Reuters ne anunță că imediat ce au ieșit din restricții, chiar și parțial, britanicii s-au repezit la… împrumuturi, care au crescut cu 280 de milioane de lire sterline din aprilie încoace.

Datele oficiale au arătat o creștere accelerată a creditelor ipotecare, mult peste estimările Reuters, cu un spor de 6,6 miliarde de lire sterline în doar o lună – la această explozie a contribuit o reducere fiscală extinsă implementată de Ministerul de Finanțe.

Așa cum era de așteptat, datele din iunie la nivel național arătau că prețurile locuințelor britanice au crescut cel mai mult din ultimii 16 ani.

Tabloul general arată că, deși sunt tot mai mulți analiști care afirmă că investiția într-o locuință este inferioară uneia la Bursă, de pildă, occidentalii fug spre cumpărarea de case de fiecare dată când ies din câte o criză – și crizele sunt dese.

Și miliardarii investesc masiv în imobile, cumpărându-și mult mai multe case decât ar putea folosi într-o viață, iar creșterea diferențelor dintre clasele sociale finlandeze se învârte tot în jurul prețului caselor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.