Campionatul Mondial din Qatar s-ar putea juca iarna

Preşedintele FIFA Sepp Blatter a declarat că Turneul Final al Campionatului Mondial din 2022 se poate decala, urmând să se desfăşoare iarna, pentru a se evita temperaturile foarte mari care se înregistrează vara în Qatar.

Blatter a precizat că va discuta aceste planuri în cadrul Comitetului Executiv FIFA în luna Octombrie.

Adoptarea acestei decizii ar putea provoca întreruperi ale mai multor campionate interne din toată lumea.

Temperaturile ajung până la 50 de grade Celsius în Qatar, iar meciurile ar urma să se joace în astfel de condiţii. Iarna temperatura este de maximum 24 de grade.

Blatter a afirmat: „Campionatul Mondial FIFA trebuie să fie un festival pentru toată lumea. Pentru a fi un astfel de festival, nu se poate juca fotbal vara”.

Hassan al Thawadi, preşedintele comitetului de organizare al Campionatului Mondial din Qatar, a declarat că ţara sa este deschisă la ideea acestei schimbări „dacă aceasta este dorinţa comunităţii”.

Sepp Blatter a adăugat că informaţiile medicale privitoare la efectele căldurii asupra jucătorilor l-au făcut să se răzgândească: „S-a efectuat un nou studiu medical asupra modului în care s-ar juca fotbal acolo vara şi trebuie să ţinem cont de sănătate, nu doar de cea a spectatorilor, ci şi a jucătorilor”.

Qatarul a câştigat dreptul de a organiza Turneul Final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022, în defavoarea Coreei de Sud, Japoniei, Australiei şi Statelor Unite.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.