Carantina și controlul la frontiere vor deveni obișnuințe

Un nou raport subliniază necesitatea unor controale stricte la frontierele naționale, din cauza COVID-19.

Concret, cercetătorii de la University College London consideră că verificările la frontieră și carantina vor deveni practici uzuale pentru a împiedica răspândirea viitoarelor pandemii pe tot globul.

Restricționarea intrării într-o țară va fi esențială pentru oprirea propagării viitoarelor crize de sănătate. De asemenea, vor fi esențiale identificarea cazurilor, aplicațiile și utilizarea datelor GPS și auto-izolarea, punctează dr. Sheng-Chia Chung, autorul cercetării.

Raportul elaborat de oamenii de știință britanici se bazează pe o revizuire a 118 studii cu privire la gestionarea COVID-19, care acoperă perioadele mai 2019 – mai 2020, iunie 2020 și ianuarie 2021.

Raportul notează că toate componentele guvernamentale și administrative vor trebui să fie integrate perfect la nivel local, regional și național.

Strategiile eficiente identificate pentru a întrerupe răspândirea unei boli infecțioase noi includ controalele la frontieră, intrarea restricționată, carantina călătorilor de intrare, verificarea strict a cazurilor, perioadă extinsă de carantină și utilizarea instrumentelor digitale pentru urmărirea contactelor și auto-izolare. Descoperirile noastre pot informa politicul pentru viitoarele pandemii și pot ajuta țările care iau în considerare implementarea acestor măsuri”, concluzionează cercetătorii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.