Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Carta asiguratului – un ghid util pentru beneficiarii sistemului sanitar românesc

Publicat: miercuri, 05 martie 2003

Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, în parteneriat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii si Familiei si Colegiul Medicilor din România, deruleaza proiectul „Drepturile asiguratilor în sistemul sanitar din România, evaluare, recomandari legislative, elaborarea si di-seminarea Cartei asiguratului, informarea consumatorilor de servicii de sanatate, promovarea în rândul decidentilor.”
Proiectul este finantat de Delegatia Comisiei Europene în România, în cadrul Programului Initiativa Europeana pentru Democratie si Drepturile Omului si are ca obiectiv general informarea consumatorilor de servicii de sanatate cu privire la drepturile care decurg din calitatea de asigurat medical si promovarea acestor drepturi în rândul decidentilor din sistemul sanitar.
Ieri a fost lansata „Carta Asiguratului”, care cuprinde, în sapte capitole, informatii pentru asigurat. Astfel, primul capitol este structurat pe definirea sistemului de asi-gurari de sanatate din România, capitolul doi este dedicat institutiilor care coordoneaza functionarea sistemului de asigurari de sanatate, capitolui trei informeaza despre ce înseamna furnizorii de servicii medicale si serviciile prestate de acestia, urmatorul capitol se refera la cum functioneaza sistemul, iar în capitolul cinci cei interesati gasesc informatii despre servicii medicale care nu sunt platite de casele de asigurari, în capitolul sase gasim informatii despre ce trebuie sa faca asiguratul pentru a beneficia de servicii medicale, ultimul capitol fiind destinat informarii asiguratilor si modului cum sunt rezolvate sesizarile acestora.
Pentru început au fost tiparite 100.000 de exemplare din Carta Asiguratului, care vor fi distribuite gratis în Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, fie de catre reprezentantii caselor de asigurari, fie de furnizorii de servicii medicale si farmacii – a anuntat presedintele Centrului Pentru Politici si Servicii de Sanatate, doctor Cristian Vladescu, acesta adaugând ca aceasta Carta s-a elaborat în urma unor sondaje realizate în Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.
În afara Cartei Asiguratului, care cuprinde elemente sintetice necesare ajutorarii asiguratilor, se mai are în vedere elaborarea unui raport privind legislatia în domeniu, în scopul îmbunatatirii acesteia, dar si al armonizarii cu legislatia europeana.
„Proiectul a venit în ajutorul CNAS, coordonatorul la nivel national al sistemului asigurarilor sociale de sanatate, sustinând doua directii importante de actiune: cunoasterea drepturilor asiguratilor si promovarea acestora în rândul decidentilor, pe de o parte, iar, pe de alta parte, elaborarea de recomandari menite a armoniza legislatia româneasca cu cea a statelor membre ale Uniunii Europene” – a declarat presedintele CNAS, prof. univ. dr. Eugeniu Turlea.

Remus Vlad

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76201

Publicat de la data mart. 5 2003. Categorii SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 septembrie 2018, 19:04
 

NE
Parţial însorit
17°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:06
Apus: 19:08
Prognoza 26 septembrie 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit
17°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
3°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 10 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 10:00 si 16:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Vaslui;Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Iaşi; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55...65 km/h.
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 septembrie, ora 09.30 – 27 septembrie, ora 09.00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie; Interval de valabilitate: 25 […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 09:00 si 15:00 In zona : Județul Prahova: zona de munte;Județul Argeş: zona de munte;Județul Dâmboviţa: zona de munte;Județul Buzău: zona de munte; Se vor semnala : intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1800 m, cu […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08 Zonele afectate : conform textului Fenomene : intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată; Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – […]

Loto

Horoscop

 • 132.509 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team