Cartel Alfa: Guvernul Ponta continuă cu succes politică economică a Guvernelor Boc

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la privatizarea CFR Marfa:

„Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” si Federatia Mecanicilor de Locomotiva a luat nota de constituirea Comisiei de Privatizare a CFR Marfa, organizata la nivelul Ministerului Transporturilor si constata ca politicile economice ale Guvernului Ponta continua cu succes politica economica a Guvernelor Boc.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” si Federatia Mecanicilor de Locomotiva remarca cu ingrijorare cateva aspecte:

– pretul de pornire al licitatiei stabilit la  valoarea de 797.058.000 lei este mult sub valoarea reala a CFR Marfa. Acest lucru, cat si nivelul minimal foarte scazut al cifrei de afaceri impusa potentialului cumparator, favorizeaza o anumita categorie de investitori, interesati mai ales de destructurarea CFR Marfa decat de relansarea si revitalizarea companiei.
– dosarul de prezentare al companiei a fost intocmit fara consultarea sindicatelor, desi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu se angajase oficial sa discute cu reprezentantii sindicatulelor despre clauzele care ii privesc pe lucratori.
– Guvernul Ponta si ministrul Transporturilor si-au asumat integral conditiile impuse de Comisia Europeana fata de CFR Marfa, asa cum au fost ele negociate de Guvernul Boc, fara nici o intentie de renegociere, desi acest lucru era posibil.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” si Federatia Mecanicilor de Locomotiva constata ca pentru Guvernul Ponta si pentru Ministerul Transporturilor chestiunea locurilor de munca si prevederile din Contractul Colectiv de Munca sunt doar artificii de campanie electorala, in conditiile in care aceste detalii nu au fost discutate cu sindicate la intocmirea caietului de prezentare.

Lipsa de deschidere din acest punct de vedere, dovedeste ca aceste detalii au fost intentionat omise, dar si faptul ca se continua politica de favorizare a unor anumiti potentiali investitori pe principiul onorarii unor interese politice.

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” si Federatia Mecanicilor de Locomotiva cer Guvernului si Ministerului Transporturilor sa informeze oficial structurile sindicale despre conditiile care au impact direct asupra angajatilor si care implica locurile de munca si aduc atingere prevederilor din Contractul Colectiv de Munca din CFR Marfa si care au fost incluse in dosarul de prezentare al Companiei CFR Marfa.

Reamintim Guvernului Ponta si ministrului Tranporturilor ca in cadrul Companiei CFR Marfa activeaza aproximativ 9000 de oameni”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.