Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

CCR: Danileţ a fost revocat neconstituţional

Publicat: joi, 04 aprilie 2013

Magistraţii Curţii Constituţionale a României au admis în parte, joi, excepţia ridicată de judecătorul Cristi Danileţ în procesul în care a cerut anularea deciziei plenului Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost revocat din funcţia de membru al CSM.
CCR a ajuns la concluzia că două articole din procedura CSM folosită pentru revocarea judecătorului nu sunt conforme cu legea fundamentală.

Excepţia invocată de Danileţ se referea la articolul 55 din Legea 317 din 2004 privind organizarea CSM.

Potrivit articolului 55, revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii se propune de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului ori de o treime din membri, în situaţia în care persoana în cauză nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sau în cazul aplicării oricărei sancţiuni disciplinare.

Judecătorul Cristi Dănileț a reacționat pe Facebook la scurt timp după ce s-a aflat despre decizia Curții Constituționale, care i-a admis în parte o sesizare de neconstituționale.

„CCR a declarat neconstituţional textul de lege în baza căruia Plenul CSM a dispus azi (sic!) revocarea mea şi a Alinei Ghica din calitatea de membru CSM. Urmează ca instanţa judecătorească unde se soluţionează contestaţiile noastre să ia act de această decizie a CCR şi să dispună anularea hotărârii de revocare, cu consecinţa repunerii noastre în funcţie”, scrie Dănileț pe Facebook.

Cristi Danileț a atacat în instanță decizia CSM din 26 februarie prin care a fost revocat din funcția de membru ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3918

Publicat de la data apr. 4 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 8:22
 

V
Ceaţă
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

N
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.958 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team