Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministerul Muncii vine în sprijinul protecţiei lucrătorilor români din Olanda

Publicat: joi, 04 aprilie 2013

La sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, am avut o întâlnire cu primarul şi vice-primarul oraşului Rotterdam, domnii Ahmed Aboutaleb şi Hamit Karakus.

Rotterdam este cel de-al doilea oraş ca mărime din Olanda, cel mai mare port fluvial din Europa și al treilea port din lume. Fiind un oraş cu o astfel de dinamică economică, este şi o destinaţie pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Discuţiile pe care le-am purtat s-au centrat pe dezvoltarea colaborării dintre instituţiile dintre cele două state în vederea protecţiei lucrătorilor români în Olanda, pentru consolidarea cooperării bilaterale în vederea combaterii muncii ilegale şi a tratamentelor inegale pe piaţa muncii, prin campanii media de conştientizare, implementare de proiecte comune şi schimb de informaţii şi experienţă cu privire la metode inovative de creare a unei pieţe inclusive a muncii.
În calitate de secretar de stat am susţinut că „trebuie să se înţeleagă foarte clar că lucrătorii români reprezintă o forţă de muncă bine pregătită, capabilă de performanţe înalte, ce ar putea acoperi şi sectoare de activitate ce nu prezintă interes pentru munciitorii autohtoni. Un aspect problematic pentru lucrătorii români din Olanda este subutilizarea capitalului uman al acestora, ce poate determina în timp pierderea competenţelor profesionale dobândite anterior”.
Am concluzionat subliniind importanţa cooperării bilaterale ca o componentă esenţială a tuturor măsurilor care se iau în contextul exercitării dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene pentru asigurarea unei protecţii adecvate tuturor cetăţenilor europeni. Ridicarea definitivă a restricţiilor pentru lucrătorii români în accesul pe piaţa olandeză a muncii începând cu ianuarie 2014 este doar o etapă firească a parcursului european al României.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=3916

Publicat de la data apr. 4 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 23:47
 

V
Noros
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Predominant însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.436 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team