Cele mai bune leacuri cu flori de primăvară

Ieftine, eficiente în prevenirea bolilor şi ca adjuvante în tratarea diverselor afecţiuni, remediile naturiste n-ar trebui să-ţi lipsească din casă. Trebuie să profiţi din plin de calităţile florilor de primăvară!
Lăcrămioarele, tonic cardiac

Cunoscute în popor şi ca „mărgăritare”, aceste flori delicate sunt adevărate comori nu doar pentru felul în care arată, ci şi pentru proprietăţile lor benefice. Preparatele din lăcrămioară stimulează felul în care funcţionează inima, întărindu-i forţa de contracţie şi normalizându-i ritmul bătăilor, datorită substanţelor cu proprietăţi cardiotonice pe care le conţine.

Mod de folosire: Ca tonic cardiac, lăcrămioarele se consumă sub formă de infuzie, o lingură cu plantă mărunţită la 250 ml de apă fierbinte. Se administrează după răcire şi se bea o cană pe zi, timp de 10-15 zile.

Toporaşii alină răceala şi gripa

Din punct de vedere terapeutic, florile şi frunzele lor au acţiune emolientă, dar şi expectorantă, datorită substanţelor cu acţiune antiinflamatorie, antibacteriană şi cicatrizantă pe care le au în compoziţie. Şi pentru că această perioadă este „presărată” din belşug cu viroze, răceli ori stări gripale, leacurile eficiente cu toporaşi îţi stau la dispoziţie.

Mod de preparare: Pentru episoadele de tuse convulsivă, poţi încerca siropul din flori de toporaşi. Se pun câteva flori proaspete într-un borcan de sticlă şi se toarnă peste ele miere de albine (până le acoperă), se lasă la macerat timp de două săptămâni şi ulterior se administrează câte o lingură de 3- 4 ori pe zi. Este bun în caz de răceală, gripă, faringite şi cele mai frecvente boli respiratorii.

Anemonele alungă durerea

Floarea Paştelui, cum mai este numită anemona, este utilizată cel mai adesea pentru a diminua tensiunile nervoase şi spasmele involuntare. O mai poţi folosi şi pentru ameliorarea durerii din timpul menstruaţiei, mai ales atunci când este asociată cu problemele de ovare.

Mod de preparare: Dacă ai palpitaţii frecvente, senzaţia că nu te mai poţi ţine pe picioare şi muşchii se contractă involuntar, este posibil să treci printr-o criză de spasmofilie. Ca să te refaci, poţi să bei tinctură de anemonă, care se găseşte de cumpărat la plafar. Se iau câte 20 de picături, de trei ori pe zi, după mese.

Narcisele au efect relaxant

Florile şi bulbii narciselor sunt calmante naturale, motiv pentru care leacurile pe care le conţin pot fi folosite pentru liniştirea stărilor de agitaţie şi a astmului. În acest scop, poţi să prepari un ceai de narcise galbene. Peste o linguriţă cu flori uscate şi mărunţite se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se consumă două căni pe zi, dimineaţa şi seara, până când simptomele dispar.
Sursa : click.ro
A.M.PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.