Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume va fi lansată în 2019, în zona Parisului

Publicat: luni, 12 noiembrie 2018

Regiunea Paris va lansa o flotă numeroasă de biciclete electrice în cadrul unei scheme finanţată de stat menită să-i convingă pe navetişti să pedaleze până la locul de muncă şi să se reducă astfel traficul şi poluarea, relatează Reuters.

Începând din septembrie 2019, Ile-de-France Mobilités (IDFM), compania care coordonează reţeaua de transport în comun din Paris şi din Regiunea Pariziană, va oferi până la 10.000 de e-biciclete ce vor putea fi închiriate pe perioade lungi, schemă ce s-ar putea extinde ulterior la 20.000 de astfel de vehicule. Iniţiativa va deveni astfel cel mai mare program de închiriere de biciclete electrice din lume.

Obiectivul pe care şi-l propune serviciul Veligo este să încurajeze naveta cu bicicleta, mijloc de transport utilizat în prezent în cazul a doar 1,6% dintre călătoriile zilnice în regiunea Ile-de-France.

Veligo va fi gestionat de o asociere în participaţie între serviciul poştal şi compania de transport Transdev, cu un contract de şase ani şi un buget de până la 111 milioane de euro, precizează Reuters.

Iniţiativa va completa schema Velib din Paris, care a servit drept model pentru utilizarea comună de biciclete la nivel mondial, însă care se confruntă cu probleme de la preluarea sa în acest an de un nou operator. În prezent, doar jumătate dintre cele 20.000 de biciclete noi promise de Velib sunt funcţionale.

Spre deosebire de bicicletele din programul Velib, care sunt închiriate cu ora şi trebuie parcate în staţii stradale după utilizare, vehiculele Veligo vor rămâne în posesia utilizatorilor care le pot închiria contra sumei de 40 de euro pe lună, jumătate din sumă putând fi subvenţionată de către angajatori.

Iniţiativa reprezintă o mutare importantă pentru Valerie Pecresse, liderul conservator al regiunii Ile-de-France, care intră deseori în conflict cu edilul de stânga al Parisului, Anne Hidalgo pe teme legate de mediu şi transport.

”Bicicletele electrice deţin un potenţial enorm. Ele reprezintă un mijloc eficient şi ecologic de a ajunge la gară pentru călătorii pe distanţe scurte ce pot înlocui maşina”, a declarat Pecresse.

În opinia sa, Veligo va permite navetiştilor să testeze bicicletele electrice şi i-ar putea convinge pe aceştia să îşi cumpere propriul astfel de vehicul.

O bicicletă electrică de calitate costă 1.500-2.000 de euro. Anul trecut, în Franţa au fost comercializate circa 250.000 de astfel de vehicule şi 2,7 milioane de biciclete obişnuite, conform IDFM.

În timp ce Velib reprezintă o soluţie pentru cei două milioane de locuitori din zona centrală a Parisului, programul Veligo este destinat în special populaţiei de la periferia capitalei, care cuprinde circa zece milioane de persoane.

Velib pune deja la dispoziţia doritorilor biciclete electronice, iar în ultimele luni mai multe companii, printre care se numără Lime şi Bird, au lansat scutere electrice care au luat cu asalt Parisul.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105950

Publicat de la data nov. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

16 decembrie 2018, 20:56
 

ENE
Precipitaţii
2°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2018
Zi
 

NE
Precipitaţii
2°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

NE
Ploaie cu zăpadă
-1°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:30 si 20:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Bacău: Bacău, Onești, Moinești, Buhuși, Sascut, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Cleja, Mănăstirea Cașin, Berești-Tazlău, Faraoani, Gârleni, Luizi-Călugăra, Berzunți, Căiuți, Livezi, Târgu Trotuș, Corbasca, Bârsănești, Pârgărești, Nicolae […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 20:00 In zona : Județul Buzău: zona de munte;Județul Buzău: Mânzălești, Bisoca; Se vor semnala : precipitații mixte care local depun polei
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:00 si 20:00 In zona : Județul Vaslui;Județul Bacău: Podu Turcului, Răchitoasa, Stănișești, Filipești, Glăvănești, Motoșeni, Parincea, Ungureni, Plopana, Dealu Morii, Găiceana, Negri, Traian, Lipova, Filipeni, Vultureni, Odobești, Colonești, Dămienești, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului;Județul Botoşani;Județul Neamţ: Roman, Săbăoani, […]

Loto

Horoscop

 • 161.378 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team