Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cel de al patrulea raport trimestrial al grupului operativ pentru Grecia

Publicat: luni, 29 aprilie 2013

Grupul operativ al Comisiei pentru Grecia își prezintă cel de al patrulea raport trimestrial privind asistența tehnică acordată Greciei. Raportul descrie asistența oferită de grupul operativ, statele membre, organizațiile internaționale și alte organisme specializate, pentru a sprijini Grecia în implementarea unui program complet de reforme.

În ultimul trimestru, autoritățile grecești au recurs mai mult la asistența tehnică oferită pentru a veni în sprijinul unei game mai largi de reforme. Raportul cuprinde o analiză detaliată a celor 93 de direcții de lucru în cele 12 domenii de acțiune principale ale grupului operativ pentru Grecia.

În data de 20 iulie 2011, în urma consultărilor cu prim-ministrul grec, președintele Barroso a creat un grup operativ care să acorde asistență tehnică Greciei. Inițiativa a primit un sprijin ferm din partea Consiliului European, care, la 21 iulie 2011, a declarat că „[…] statele membre și Comisia vor mobiliza imediat toate resursele necesare pentru a oferi o asistență tehnică excepțională Greciei în vederea punerii în aplicare a reformelor […]”.

Grupul operativ pentru Grecia și-a început activitatea în septembrie 2011, scopul său fiind acela de a identifica și de a coordona asistența tehnică de care Grecia are nevoie pentru a-și respecta angajamentele luate în programul său de ajustare economică. Acesta urmărește, de asemenea, accelerarea absorbției fondurilor UE în scopul sprijinirii creșterii economice, competitivității și ocupării forței de muncă.

Grupul operativ se găsește sub autoritatea președintelui Barroso și îndrumarea politică a vicepreședintelui Olli Rehn. Șeful grupului operativ, dl Horst Reichenbach, prezintă rapoarte de activitate trimestriale autorităților grecești și Comisiei Europene.

Grupul operativ numără aproximativ 50 de persoane și are sediul în Bruxelles și în Atena.
Acesta a fost creat pentru a ajuta Grecia să implementeze ambițiosul său program de reforme și să pună o bază solidă pentru restabilirea creșterii economice și crearea de noi locuri de muncă.

În data de 29 aprilie, dl Horst Reichenbach, șeful grupului operativ pentru Grecia, va prezenta principalele concluzii privind asistența tehnică în cadrul informării tehnice off-the-record care va avea loc la ora 12h30 în sala de presă a Comisiei. Raportul, un comunicat de presă și un document de referință vor fi făcute publice în ziua respectivă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5677

Publicat de la data apr. 29 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iunie 2019, 13:00
 

ENE
Soare
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 17 iunie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22 Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor și hărții Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22Fenomene vizate: […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 16 iunie, ora 22 – 17 iunie, ora 12 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 2ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 16 […]

Loto

Horoscop

  • 215.022 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team