Educaţia trece pe digital

Din toamnă, vor exista manuale digitale pentru elevii din România, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie, invitat duminică la emisiunea ”După 20 de ani”, la Pro TV. ”Din septembrie, elevii vor avea pe bănci manuale în formă clasică, iar pe pagina ministerului vor exista manuale în format digital, PDF.”

Ministrul  Pricopie a anunţat organizarea de evaluări de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.

„Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani”, a declarat domnia sa.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a precizat că are în vedere ca de anul viitor, să existe, cel puţin la clasele mici, câte două volume la fiecare manual, fiecare pentru câte un semestru.

Am copii în clasa a treia şi a noua. (…) La clasa a III-a pun mâna pe ghiozdan şi este greu. (…) Anul viitor nu exclud să avem manualele împărţite, cel puţin pentru clasele mic”, a explicat ministrul.

Remus Pricopie a anunţat că va propune ca simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat să se organizeze în aceleaşi condiţii în care se dau examenele, şi nu descentralizat.

Pricopie a declarat  că „începând cu anul şcolar următor, simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele, respectiv Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.