Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Educaţia trece pe digital

Publicat: luni, 29 aprilie 2013

Din toamnă, vor exista manuale digitale pentru elevii din România, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie, invitat duminică la emisiunea ”După 20 de ani”, la Pro TV. ”Din septembrie, elevii vor avea pe bănci manuale în formă clasică, iar pe pagina ministerului vor exista manuale în format digital, PDF.”

Ministrul  Pricopie a anunţat organizarea de evaluări de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.

„Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani”, a declarat domnia sa.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a precizat că are în vedere ca de anul viitor, să existe, cel puţin la clasele mici, câte două volume la fiecare manual, fiecare pentru câte un semestru.

Am copii în clasa a treia şi a noua. (…) La clasa a III-a pun mâna pe ghiozdan şi este greu. (…) Anul viitor nu exclud să avem manualele împărţite, cel puţin pentru clasele mic”, a explicat ministrul.

Remus Pricopie a anunţat că va propune ca simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat să se organizeze în aceleaşi condiţii în care se dau examenele, şi nu descentralizat.

Pricopie a declarat  că „începând cu anul şcolar următor, simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele, respectiv Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5675

Publicat de la data apr. 29 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 iunie 2019, 13:11
 

NNE
Soare
30°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 36°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 18 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
30°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 23Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică       Instabilitatea atmosferică va […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 […]

Loto

Horoscop

  • 215.347 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team