Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Educaţia trece pe digital

Publicat: luni, 29 aprilie 2013

Din toamnă, vor exista manuale digitale pentru elevii din România, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie, invitat duminică la emisiunea ”După 20 de ani”, la Pro TV. ”Din septembrie, elevii vor avea pe bănci manuale în formă clasică, iar pe pagina ministerului vor exista manuale în format digital, PDF.”

Ministrul  Pricopie a anunţat organizarea de evaluări de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.

„Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani”, a declarat domnia sa.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a precizat că are în vedere ca de anul viitor, să existe, cel puţin la clasele mici, câte două volume la fiecare manual, fiecare pentru câte un semestru.

Am copii în clasa a treia şi a noua. (…) La clasa a III-a pun mâna pe ghiozdan şi este greu. (…) Anul viitor nu exclud să avem manualele împărţite, cel puţin pentru clasele mic”, a explicat ministrul.

Remus Pricopie a anunţat că va propune ca simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat să se organizeze în aceleaşi condiţii în care se dau examenele, şi nu descentralizat.

Pricopie a declarat  că „începând cu anul şcolar următor, simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele, respectiv Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5675

Publicat de la data apr. 29 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 februarie 2020, 8:55
 

SV
Ceaţă
2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:07
Apus: 17:52
Prognoza 22 februarie 2020
Zi
 

N
Predominant înnourat
11°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

S
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.962 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team