Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Cine-i imbecilul care scrie această porcărie?

Publicat: vineri, 06 iulie 2018

Muzeul Pietrei din Sângeru, pe care l-am creat în ani și ani de muncă și iubire de țăranii mei cioplitori în piatră, unul dintre ei fiind ”francezul” Brâncuși, figurează pe harta Google, ca ”Permanent închis”. Ca să afle tot universul e scris în engleză. Cine mă-sa face, de ani și ani, porcăria asta, pe care o corectăm prin reclamații și iar revine, ciclic, obsedant, batjocoritor?

Ieri au venit doi tineri din București să vadă, de afară măcar, Muzeul. Le-am istorisit povestea fiecărei pietre, au întârziat la expoziții, au pozat ce au găsit interesant pentru ei. Ce bine că am venit! – a zis fata. Pe internet scrie că este permanent închis. Unde scrie?- întreb. A atins telefonul ei mobil și mi-a arătat. Așa era.

Cineva a încercat, ieri, să corecteze minciuna, scriind – am crezut că unde trebuie – că Muzeul Pietrei din Sângeru e deschis în toate zilele. Azi am accesat și eu – care stau mai tot timpul la Sângeru, iar Muzeul e liber la vizite, fără taxă, pentru oricine, – ”Muzeul Pietrei”. E găsit scris pe burtă, cu roșu, ”Permanently closed”. Eu care povestesc oricui și răspund cu drag întrebărilor, fie zori sau seara târziu, fie că-s obosit, oamenilor veniți să-l vadă, mă simt insultat, sabotat. Cine are interesul s-o facă?

Anul trecut m-a sunat o duduie de la nu știu ce minister și m-a întrebat câți vizitatori vin la Muzeul Pietrei? Nu știu, că nu-i inventariem, am zis și nici nu mă interesează. Păi câte bilete vindeți? Duduie, zic, e un dar al meu pentru poporul român. Dumneavoastră aveți o noapte cu intrare gratuită. La mine așa e mereu. Scrie pe poartă, pe primărie, în presă, că intrarea e liberă, pozatul e liber, eu sunt gratis la dispoziția vizitatorilor, cerul de deasupra are păsări care zboară liber, iar pietrele sunt păsări care șed în curțile mele pentru un mic popas de o veșnicie și se lasă mângâiate fără preț de pipăit. Să fi înțeles nerod fata aia oficială că dacă muzeul, fiind al poporului, înseamnă că e mereu închis? Dumnezeule!

Doi bucureșteni veniseră să-l vadă de la poartă și să se uite peste ziduri. S-au mirat găsindu-l deschis. Păcat pentru oamenii care cred minciuna care stă scrisă jegos pe telefoane, calculatoare și hărți electronice! Oribil, aș zice! Informația în țara mea e mânjită cu scârnă, ca politica și ca multe altele.

Lucian Avramescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=100419

Publicat de la data iul. 6 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, LUCIAN AVRAMESCU, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 octombrie 2018, 20:21
 

V
Senin
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 18:19
Prognoza 24 octombrie 2018
Zi
 

V
Precipitaţii
18°C
Vânt: 36 km/h V
Rafale de vânt: 65 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VNV
Nori intermitenti
3°C
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 36 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-10-2018 Ora : 10 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 10:00 si 12:00 In zona : Județul Mehedinţi: Grozești;Județul Vâlcea: Drăgășani, Băbeni, Prundeni, Ionești, Galicea, Orlești, Ștefănești, Olanu, Șirineasa, Drăgoești, Voicești;Județul Olt: Slatina, Corabia, Piatra-Olt, Osica de Sus, Fărcașele, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Găneasa, Traian, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Brâncoveni, Vișina, […]

Loto

Horoscop

  • 141.301 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team