„Cinema, Mon Amour”, în premieră londoneză

Mâine, 29 martie, are loc relansarea programului „Cinematecii Românești” a Institutului Cultural Român din Londra, cu o premieră londoneză a unuia dintre cele mai apreciate documentare ale ultimilor ani „Cinema, Mon Amour”, în regia lui Alexandru Belc.

Filmul ne arată povestea lui Victor Purice – fost proiecționist și cinefil împătimi, și a celor două angajate ale sale, Lorena și Cornelia. Aceștia se luptă zi de zi pentru a păstra în funcțiune cinematograful ”Dacia Panoramic” din Piatra Neamț – unul dintre ultimele cinematografe rămase, în prezent, în România.

”Cinema, Mon Amour” a câștigat premiul ”Cel mai bun film documentar” în anul 2016, la Premiile Gopo. De asemenea, în același an, filmul a fost inclus în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo și mai apoi câștigă „Premiul pentru cel mai bun montaj” la Docuart. În Londra, pelicula a putut fi vizionată, cu sprijinul ICR, în programul Festivalului Internațional de Film de la Edimburgh din 2016.

”Cinemateca Românească” este un program permanent al ICR Londra, cu scopul de a pune în valoare filmele românești din toate timpurile, multe dintre ele fiind prezente pentru prima dată în Mare Britanie. Proiecțiile sunt realizate în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din București.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.