Comisia Europeană a luat decizia de reluare a platilor in cadrul programului POS CCE

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, l-a informat pe prim-ministrul României, Victor Ponta, despre decizia de reluare a plăților în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea competitivității economice” (POS CCE).

Comisarul Hahn a declarat: „Serviciile Comisiei au decis deblocarea programului în urma măsurilor comprehensive de eliminare a deficiențelor, întreprinse de autoritățile române. Solicitările de rambursare pot fi din nou procesate, iar investițiile de acest tip, atât de valoroase pentru România, pot continua. Astfel, ne putem concentra acum mai mult asupra planificării pentru perioada următoare de finanțare.”

Comisia Europeană așteaptă să primească, în zilele următoare, un proiect complet al acordului de parteneriat, ceea ce înseamnă că se va putea trece la etapa următoare a acestui proces. În termeni practici, ceea ce se așteaptă cu deosebit interes este strategia prin care România va beneficia din plin de investițiile structurale ale Uniunii Europene, în contextul unei politici regionale reformate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.