Martin Harris: România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru Schengen

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a spus că România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen şi că Marea Britanie susţine aderarea noastră.

„Poziţia Guvernului Marii Britanii a fost exprimată în 2011 şi nu s-a schimbat: noi sprijinim aderarea României în spaţiul Schengen deoarece considerăm că România a îndeplinit condiţiile tehnice. Ştiu că alte ţări membre ale UE au ridicat consideraţii, în conexiune cu MCV, şi important pentru România este să răspundă la aceste consideraţii”, a declarat Martin Harris, la Cluj-Napoca, unde a participat la conferinţa „Globalizarea şi noile economii” de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Ambasadorul Marii Britanii în România  apreciază că DNA „are o performanţă foarte bună în România” şi că trebuie sprijinită.

„În ceea ce priveşte MCV, eu am venit în România acum trei ani. Am marcat un progres foarte semnificativ în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi a reformei în Justiţie. Eu consider că este un trend pozitiv şi consider că instituţii ca ANI şi DNA au făcut mult în acest sens. Cred că pentru DNA este foarte important că, în continuare, are personal, independenţă şi sprijinul tuturor pentru a continua această realizare importantă pentru România. Eu consider că DNA este o instituţie care are o performanţă foarte bună în România”, a spus Harris.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.