„COMORILE EGIPTULUI ANTIC”, pentru prima dată în România

EXPOZIȚIA „COMORILE EGIPTULUI ANTIC” VINE PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ROMÂNIA, LA BUCUREȘTI, DUPĂ UN TURNEU INTERNAȚIONAL DE SUCCES PRIN DIFERITE ȚĂRI ALE LUMII, CU SCOPUL DE A POPULARIZA ȘTIINȚA.

DSC_0013Expoziția s-a deschis începând cu data de 21 martie și va dura până pe data de 21 iunie 2018, în incinta Bibliotecii Naționale a României. Sunt peste 300 de exponate, reprezentate de artefacte originale și replici pregătite de o echipă de peste 50 de specialiști în acest domeniu, egiptologi, antropologi, istorici, arhitecți și designeri, iar unele dintre ele provin din colecții private.
Obiectele sunt expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naționale a României și sunt organizate pe zone tematice: zei, dinastii, viața cotidiană, arta războiului și a navigării, spațiu dedicat lui Tutankhamon, religia, mumificarea și ritualurile mortuare.

Cel mai important artefact al acestei expoziții este replica măștii Faraonului Tutankhamon. Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit în anul 1922 de către egiptologul britanic Howard Carter, care a reușit să-l găsească după mulți ani de săpături. Astăzi este una dintre cele mai semnificative descoperiri arheologice. În diverse locuri din expoziție se găsesc coduri QR, care scanate cu smartphone-ul dau posibilitatea ascultării unui ghid audio. De asemenea, cei care doresc, pot solicita (contra cost) tururi cu ghizi.

Program de vizitare:
Luni, Miercuri 9:00 – 18:00
Marți, Joi 9:00 – 20:00
Vineri 9:00 – 19:00
Sâmbată, Duminică 10:00 – 19:00

Prețul biletelor este cuprins între 20 RON – 45 RON (în funcție de categoria de vârstă), iar copiii sub 6 ani beneficiază de intrare gratuită.

DSC_0023

Daniela Eremia

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.