Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Componenta de recuperare socio – medicală din Sectorul 6

Publicat: joi, 08 august 2013

Pe parcursul lunii iulie 2013, un număr de 80 de persoane din comunitatea Sectorului 6 au beneficiat de servicii de recuperare medicală şi integrare socială în cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie, susţinut de Primăria Sector 6.
Serviciile se adresează atât beneficiarilor unităţii rezidenţiale din cadrul complexului, cât şi persoanelor din comunitatea locală (copii şi persoane adulte ce deţin un certificat ce atestă încadrarea într-un grad de handicap sau persoane vârstnice, cu domiciliul pe raza Sectorului 6).
Dotată cu aparatură modernă şi beneficiind de experienţa unui personal calificat, componenta de recuperare socio-medicală vine în întâmpinarea nevoilor unor persoane defavorizate, cu probleme de sănătate majore, care le afectează viaţa de zi cu zi. Resursele financiare insuficiente, lipsa sprijinului venit din partea propriilor familii, dar şi disconfortul emoţional reflectat în lipsa respectului de sine şi deteriorarea statutului social au condus la necesitatea creării acestei componente socio-medicale.
În funcţie de venitul familial al beneficiarului, serviciile pot fi gratuite sau parţial subvenţionate, fiind împărţite în următoarele categorii: terapie ocupaţională, kinetoterapie, gimnastică medicală, masaj terapeutic, hidrokinetoterapie, fizioterapie, consiliere.
Pe parcursul anului 2012, un număr de 338 de persoane au beneficiat de facilităţile componentei de recuperare socio-medicală din Sectorul 6.
Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Complexul de Servicii Sociale Floare Roşie oferă servicii de îngrijire în sistem rezidenţial, de recuperare medicală, consiliere psihologică, integrare socială dar şi oportunităţi de petrecere a timpului liber, pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilităţi din Sectorul 6.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12014

Publicat de la data aug. 8 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 15:45
 

E
Soare
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.913 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team