Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Concediat la repezeala, Mircea Beuran a câstigat procesul cu Universitatea de Medicina

Publicat: marți, 20 ianuarie 2004

 

Instanta i-a dat câstig de cauza fostului ministru Mircea Beuran în procesul pe care acesta i l-a intentat rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti, astfel ca, daca sentinta ramâne definitiva, el va fi reîncadrat de la data concedierii.

Mircea Beuran a declarat, ieri, ca a actionat în instanta conducerea UMF considerând ca i-a fost desfacut contractul de munca fara respectarea legislatiei în vigoare. El al cerut Tribunalului Bucuresti sa fie reîncadrat în munca din ziua în care a fost concediat.
Sectia 8 a Tribunalului Capitalei privind litigiile de munca a admis faptul ca a fost încalcata legislatia muncii în momentul concedierii fostului ministru. Aceasta sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
În 3 octombrie anul trecut, la propunerea comisiei desemnate sa analizeze acuzatiile de plagiat, Senatul UMF a decis desfacerea contractului de munca al lui Beuran din cadrul universitatii. Beuran a adresat Ministerului Educatiei o contestatie legata de modul de desfacere a contractului sau de munca. O comisie de experti în legislatia muncii a analizat modul în care a fost concediat Beuran, ajungând la concluzia ca nu a fost respectata procedura prevazuta de lege.
Drept urmare, Beuran a dat în judecata Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” Bucuresti si pe rectorul acesteia, Laurentiu Popescu.

Ancheta privind plagiatul s-a incheiat

Pe de alta parte, ancheta în cazul fostului ministru al sanatatii Mircea Beuran privind plagierea ghidurilor medicale americane si franceze s-a încheiat, întrucât firmele care detin drepturile de autor nu au facut plângeri penale împotriva învinuitului în termenul legal de doua luni de la momentul demascarii copierii.
Editurile W.B. Saunders Company din Philadelphia si Assistence Publique – Hopitaux de Paris nu s-au adresat autoritatilor române privind încalcarea drepturilor de autor de catre Mircea Beuran, sustin surse judiciare. Astfel, ancheta declansata în acest caz dupa ce Partidul Democrat a facut o sesizare în care solicita tragerea la raspundere penala a fostului ministru s-a stins, întrucât termenul legal de doua luni s-a epuizat.
„Atât atitudinea lumii medicale internationale, cât si cea a instantei românesti au dovedit realitatea semnalata de mine chiar de la începutul scandalului, anume aceea ca anumite persoane au încercat sa blocheze actiunile pe care le-am început pentru continuarea reformei în sistem deoarece erau în pericol sa-si piarda pozitiile pe care le ocupau. Prin campania lansata la adresa mea, au reusit sa distraga atentia de la marile probleme, cu consecintele pe care le resimtim astazi, respectiv întârzieri în aprobarea contractului cadru, plata datoriilor sau încheierea contractelor cu spitalele. Actiunile initiate, desi vor avea finalitate cu oarecare întârziere, se vor dovedi benefice pentru reforma sanitara”, a declarat conferentiarul Mircea Beuran, seful Clinicii de chirugie ll din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.
La rândul sau, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Laurentiu Popescu, a declarat ca, într-adevar, desfacerea contractului de munca în cazul conferentiarului Mircea Beuran a fost facuta „fiind sarite niste etape”.
Popescu a adaugat ca se asteapta decizia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului privind acest caz. „Cei de la MECT o scalda, în loc sa ia o decizie în acest sens”, a mai spus rectorul UMF.
Fostul ministru al Sanatatii Mircea Beuran s-a întors la catedra Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF), al carei Senat hotarâse, în urma cu trei luni, concedierea conferentiarului întrucât ar fi plagiat doua ghiduri medicale aparute sub coordonarea sa.
Universitatea i-a comunicat conferentiarului Mircea Beuran ca se poate întoarce la post, ca urmare a faptului ca fostul ministru a câstigat în instanta procesul pe care l-a intentat UMF în urma concedierii sale.

(R.I.)

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76173

Publicat de la data ian. 20 2004. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 mai 2020, 20:18
 

N
Predominant înnourat
16°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:38
Apus: 20:47
Prognoza 26 mai 2020
Zi
 

ENE
Predominant înnourat cu furtună
21°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
10°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:40 si 18:20 In zona : Județul Prahova: Baba Ana, Boldești-Gradiștea;Județul Buzău: Pogoanele, Smeeni, Glodeanu-Siliștea, Glodeanu Sărat, Săhăteni, Luciu, Brădeanu, Movila Banului, Scutelnici, Amaru, Mihăilești, Florica; Se vor semnala : frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:40 si 18:30 In zona : Județul Cluj: Gherla, Apahida, Cojocna, Bonțida, Iclod, Jucu, Mociu, Dej, Sic, Căianu, Fizeșu Gherlii, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Borșa, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Geaca, Vultureni, Recea-Cristur, Aluniș, Pălatca, Jichișu de Jos; Se […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:25 si 18:00 In zona : Județul Giurgiu: Ghimpați, Buturugeni, Clejani, Iepurești, Bulbucata; Se vor semnala : frecvent - grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula 20...25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-05-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 17:00 si 18:30 In zona : Județul Arad: zona de munte;Județul Hunedoara: zona de munte; Se vor semnala : frecvent - grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice, averse ce vor cumula izolat 20-25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-05-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 16:35 si 18:00 In zona : Județul Olt: Slatina, Balș, Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Osica de Sus, Fărcașele, Radomirești, Mărunței, Curtișoara, Fălcoiu, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Dăneasa, Corbu, Colonești, Dobrosloveni, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Brâncoveni, Stoicănești, Bobicești, Schitu, […]

Loto

Horoscop

 • 298.061 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team