Corneliu Coposu și moștenirea sa

Duminică, 20.05.2018, de la ora 15.00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, a fost citit Testamentul Politic al lui Corneliu Coposu, fostul lider al PNȚ-CD și liderul Opoziției anti-neocomuniste din România anilor ’90.

http://www.corneliu-coposu.ro/testamentul-seniorului/

Un testament politic excepțional care, în esență, lasă posterității un Codex Moralis al vieții politice.

În rezumat, seniorul creștin-democrației românești trăgea în 1994, următoarea concluzie-avertisment, care se dovedește a fi în anul 2018 de o înspăimântătoare actualitate…:

„Politica este o activitate morală şi nu poate fi delimitată de etică şi de onestitate. Am preţuit întotdeauna oamenii cinstiţi şi leali şi am avut o strângere de inimă atunci când prin forţa împrejurărilor am fost obligat să lucrez sau să fiu în preajma lichelelor şi a oamenilor fără caracter. Am detestat pe cei care negociază principiile, deoarece cred că nu este îngăduit să faci compromisuri care schimbă esenţa obiectivelor pentru care militezi”.

În condițiile actualei sarabande a imoralității politice și publice, a sfidării și demantelării statului de drept, a corupției de partid și de stat, cuvintele lui Corneliu Coposu capătă forța unei obligații istorice, pe care România trebuie să și-o asume, dacă nu vrea să eșueze definitiv în autoritarism de tip mafiot-comunistoid sau de extracție progresist sexo-marxistă, corectă politic.

Daniel UNCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.