Cristina Trăilă, secretar executiv PDL: Baroni USL dormiți liniștiți, Ponta veghează să vă îmbogățiți…

Cristina Trăilă, secretar executiv PDL: „În liniște și acoperit de tot soiul de evenimente mondene care iau ochii, Guvernul Ponta își duce la îndeplinire planul bine ticluit de îmbogățire a baronilor locali. Fără nicio vorbă, pe șest, în Parlament coaliția a votat creșterea pragului de achiziții directe la 30.000 de euro pentru bunuri și servicii și la 100.000 de euro pentru lucrări.”

„Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu amendamente, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 77/2012 pentru modificarea și completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii”, informează printre altele câteva instituții media din România, de parcă ar fi o știre oarecare, fără impact și total nesemnificativă.

Realitatea este că la inițiativa parlamentarilor liberali, cu sprijinul colegilor de coaliție și sub atenta supraveghere a premierului Victor Ponta se dă liber la un jaf din banii publici, estimat undeva la jumătate de miliard de euro.

Mai mult, instituția care ar fi trebuit să inițieze toate modificările legislative din domeniul achizițiilor publice, respectiv Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, a fost ignorată și în curând va fi complet golită de atribuții. I-a fost luat rolul de a emite puncte de vedere, controlul procedurilor de achiziție este supus presiunilor și va fi probabil desființat, iar acum amendamentele au fost votate direct în plen, tocmai ca ANRMAP să nu poată fi chemată spre consultare. Mă întreb oare dacă actuala conducere a ANRMAP tace cu grație pentru că își duce la îndeplinire misiunea primită la preluarea mandatului…

Secretarul executiv al PDL, Cristina Trăilă, face apel către Administrația Prezidențială să oprească punerea în aplicare a acestei prevederi prinretransmiterea proiectului de lege către Parlament, unde un astfel de amendament cu impact semnificativ asupra bugetelor și buzunarelor românilor să fie reanalizat și modificat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.