Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Cristina Trăilă, secretar executiv PDL: Baroni USL dormiți liniștiți, Ponta veghează să vă îmbogățiți…

Publicat: joi, 13 iunie 2013

Cristina Trăilă, secretar executiv PDL: „În liniște și acoperit de tot soiul de evenimente mondene care iau ochii, Guvernul Ponta își duce la îndeplinire planul bine ticluit de îmbogățire a baronilor locali. Fără nicio vorbă, pe șest, în Parlament coaliția a votat creșterea pragului de achiziții directe la 30.000 de euro pentru bunuri și servicii și la 100.000 de euro pentru lucrări.”

„Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu amendamente, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 77/2012 pentru modificarea și completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii”, informează printre altele câteva instituții media din România, de parcă ar fi o știre oarecare, fără impact și total nesemnificativă.

Realitatea este că la inițiativa parlamentarilor liberali, cu sprijinul colegilor de coaliție și sub atenta supraveghere a premierului Victor Ponta se dă liber la un jaf din banii publici, estimat undeva la jumătate de miliard de euro.

Mai mult, instituția care ar fi trebuit să inițieze toate modificările legislative din domeniul achizițiilor publice, respectiv Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, a fost ignorată și în curând va fi complet golită de atribuții. I-a fost luat rolul de a emite puncte de vedere, controlul procedurilor de achiziție este supus presiunilor și va fi probabil desființat, iar acum amendamentele au fost votate direct în plen, tocmai ca ANRMAP să nu poată fi chemată spre consultare. Mă întreb oare dacă actuala conducere a ANRMAP tace cu grație pentru că își duce la îndeplinire misiunea primită la preluarea mandatului…

Secretarul executiv al PDL, Cristina Trăilă, face apel către Administrația Prezidențială să oprească punerea în aplicare a acestei prevederi prinretransmiterea proiectului de lege către Parlament, unde un astfel de amendament cu impact semnificativ asupra bugetelor și buzunarelor românilor să fie reanalizat și modificat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7674

Publicat de la data iun. 13 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 octombrie 2018, 12:26
 

E
Noros
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:38
Apus: 18:22
Prognoza 22 octombrie 2018
Zi
 

ENE
Predominant înnourat
18°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ESE
Nori intermitenti
6°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 140.571 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team