CSM, aviz pozitiv pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT

Toţi cei şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT au primit, joi, aviz pozitiv din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Toți procurorii audiați au primit aviz pozitiv. Ei au reușit să demonstreze că sunt echipa de care Ministerul Public are nevoie. Vineri voi primi de la CSM avizul pentru procurori și voi înainta președintelui propunerile”, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Secţia de procurori a CSM a decis să emită avize pozitive pentru Tiberiu Niţu propus procuror general, Codruţa Kovesi propusă pentru şefia DNA şi Alina Bica propusă pentru conducerea DIICOT.

Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Românei, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT, şi Elena Hosu, propusă procuror-şef adjunct la DIICOT, au fost avizaţi favorabil cu majoritate de voturi

Cei trei au fost propuşi pentru aceste funcţii de către premierul Victor Ponta.

Tiberiu Nițu a fost propus pentru funcția de procuror general al României și în noiembrie 2012, dar CSM nu a validat numirea acestuia în funcție. Victor Ponta l-a propus pentru aceeași funcție pe doi aprilie, iar CSM i-a dat acum un aviz pozitiv, cu un raport de voturi de 5 la 1.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.