Cum influenţează memoria cele mai utilizate pesticide din lume?

În ultimele două luni, au apărut noi cercetări care asociază pesticidele alimentare cu patru probleme diferite de sănătate. Aceste descoperiri, întemeiate pe baza unor rezultate anterioare, indică faptul că expunerea la pesticide duce la apariţia mai multor efecte adverse, subliniind încă o dată importanţa consumului de alimente organice, relatează Wakeup-world.com

1.      Un pesticid obişnuit poate stimula creşterea unor bacterii intestinale periculoase

Roundup este unul din cele mai frecvente pesticide utilizate pe recoltele de porumb şi de soia, care acoperă o foarte mare parte din alimentaţia găinilor. Un studiu publicat recent a descoperit că glicosidele, ingredientul activ din Roundup, determină moartea bacteriilor sănătoase din intestinul animalelor, însă nu au acelaşi efect şi asupra bacteriilor care dezvoltă diferite boli.

Oamenii de ştiinţă din cadrul acestui studiu explică faptul că, de cele mai multe ori,creşterea tulpinilor care declanşează tot felul de boli este împiedicată de bacteriile intestinale sănătoase. De aceea, reducerea numărului de microbi sănătoşi poate stimula creşterea numărului de bacterii ce provoacă botulism, intoxicare alimentară şi alte infecţii, prin potenţarea microbilor periculoşi.

Autorii au emis o ipoteză potrivit căreia acest efect ar putea fi asociat cu o creştere a incidenţei botulismului.

Această perturbare în populaţia microbilor intestinali nu afectează numai animalele care consumă furajele ce provin de la recoltele crescute cu Roundup, ci afectează în acelaşi timp şi oamenii care mănâncă animalele “contaminate”.

Detalii pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.