Cursă pentru găzduirea întâlnirii Biden-Putin

După ce președintele SUA, Joe Biden, a propus o întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, Viena și Praga au intrat în competiție pentru a găzdui marele eveniment.

Premierul Cehiei, Jan Hamáček, argumentează cu faptul că Praga a găzduit, în anul 2010, întâlnirea dintre președintele de atunci al Statelor Unite Barack Obama și omologul de la acel moment Dmitri Medvedev, summitul respectiv ducând la semnarea unui nou tratat de reducere a armelor strategice, New START, recent extins cu încă cinci ani și care nu a generat rezultate spectaculoase.

De partea cealaltă, ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg invocă faptul că țara sa este neutră, aspect amintit de „invitația” lui Biden și prin tradiție găzduiește astfel de întâlniri de rang foarte înalt.

Presa europeană reamintește că în anul 2018, președintele SUA Donald Trump și președintele Rusiei Vladimir Putin s-au întâlnit la Helsinki, așadar tot pe teren „neutru” și au avut o conversație de două ore din care nu a aflat nimeni aproape nimic…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.