Dezafilierea Craiovei: Dragomir, trimis în judecată. Se pregăteşte Mircea Sandu

Directia Naţionala Anticorupţie a prezentat, luni, materialul de urmărire penală după care urmează să fie trimise în judecată mai multe persoane implicate în „Dosarul dezafilierii Universităţii Craiova”. Oamenii de fotbal cercetaţi în această cauză vor trebui să se prezinte la DNA pentru a studia probele care sunt aduse în acuzarea lor.

Unul dintre cele mai mari obiective ale lui Adrian Mititelu din perioada ce a urmat dezafilierii Universităţii Craiova, acela de a-i vedea trimişi în judecată pe membrii Comitetului Executiv care a luat această decizie, este pe care de a fi atins.

Pentru început, şeful Ştiinţei a aflat luni că Dumitru Dragomir va fi trimis în judecată de procurorii DNA care au anchetat acest caz, sub acuzaţia de abuz în serviciu în interes personal şi public. În câteva zile, şefului LPF, care nu a onorat citaţia DNA, ci l-a delegat pe secretarul Vali Alexandru, îi va fi pus la dispoziţie şi rechizitoriul.

„Domnul Dragomir şi-a rezervat dreptul de a nu se prezenta la DNA să ia la cunoştinţă documentele, pentru că este dezamăgit de lucrurile care s-au întâmplat în ultimul timp, mai ales că se consideră nevinovat. În aceste condiţii, a venit domnul Vali Alexandru în locul dânsului. După toate acestea, se pare că Liga va fi trimisă în judecată pentru abuz în interes public şi personal, iar în cel mai scurt timp vom avea la dispoziţie şi rechizitoriul. Ni s-au prezentat 22 de dosare, toate incluse în dosarul mare al dezafilierii Universităţii Craiova”, a spus avocatul LPF, Cătălin Ciubotă, pentru ProSport.

În dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova, la 13 octombrie 2011, procurorii au început urmărirea penală faţă Mircea Sandu – preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Dumitru Dragomir – vicepreşedinte FRF şi preşedintele LPF, Ioan Octavian Goga – vicepreşedinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Marius Stan – preşedintele clubului Oţelul Galaţi, reprezentant al grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, Marian Pălărie – reprezentant al fotbalului feminin, Cornel Costică Sfaiţer – preşedintele clubului FC Botoşani, reprezentant al Ligii a II-a, Paul Costaş – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Ioan Sorin Ţerbea – reprezentant al fotbalului în sală, Liviu Cristian Bobar – preşedintele CSM Şcolar Reşiţa, reprezentant al Ligii a III-a, Vasile Avram – preşedintele CCA, Marin Rusen – preşedintele Juventus Bucureşti, reprezentant al Ligii a II-a, Ştefan Stana – preşedintele AFC Berceni, reprezentant al Ligii a III-a.

Cei 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF la data excluderii echipei Universitatea Craiova au fost puşi sub învinuire pentru abuz în serviciu şi sustragere de bunuri de sub sechestru.

În acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.