Donald Trump, campion la donații, codaș la „calitățile de lider”

Fostul preşedinte american Donald Trump este politicianul Partidului Republican care a strâns cei mai mulţi bani în prima jumătate a anului 2021, transmit agențiile de presă.

Comitetele politice care au legătură cu fostul preşedinte au adunat în prima jumătate a anului 82 de milioane de dolari, ceea ce ridică suma totală a fondurilor disponibile la 102 milioane de dolari, potrivit cifrelor obţinute de Politico.

Practic, este vorba despre o sumă fără precedent pentru un fost preşedinte, dat fiind că, în mod tradiţional, donaţiile – foarte obişnuite în timpul campaniei electorale – încetează în momentul în care candidatul a pierdut alegerile şi, practic, s-a retras din lumina reflectoarelor.

Paradoxal, același Donald Trump este pur și simplu codaș, într-un sondaj C-SPAN, la capitolul abilități de conducere. Un grup de istorici și observatori politici a lansat cea de-a patra cercetare pentru a stabili în clasamentul personalităților prezidențiale cu calități de lider.

Încă din debutulul sondajului, Donald Trump s-a clasat pe locul 41, cel mai scăzut pentru un președinte în viață. În detaliu, a primit cele mai mari cote la „Persuasiunea publică” și „Management economic”, fiind pe ultimul loc la „Autoritate morală și abilități administrative”.

La fel ca în 2000, 2009 și 2017, Abraham Lincoln este primul în top, fiind perceput drept cel mai mare președinte în ceea ce privește calitățile de conducere. George Washington, Franklin D. Roosevelt și Theodore Roosevelt au rămas, de asemenea, în primii cinci pentru al patrulea sondaj consecutiv.

De asemenea, pe listă se află George W. Bush și Barack Obama, care a intrat în top 10 în acest an. Pe de altă parte, Bill Clinton a scăzut în percepția publică vizavi de calitățile de lider. Și un detaliu relevant despre ce gândesc americanii „la firul ierbii”, în contextul luptei împotriva rasismului:

În ciuda faptului că am devenit mai conștienți de implicațiile istorice ale nedreptății rasiale din această țară, avem în continuare președinți deținători de sclavi în partea de sus a listei.

Așa că, deși s-ar putea să fim puțin mai luminați cu privire la rasă astăzi, îi ignorăm totuși semnificația atunci când evaluăm acești președinți”, spune doctor Edna Greene Medford, de la Universitatea Howard.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.