Donatella Versace anunţă că va renunţa la blana animală în produsele mărcii

Donatella Versace a anunţat că nu va mai utiliza blana animală în produsele casei sale de modă, într-un interviu acordat revistei britanice The Economist’s 1843 publicat miercuri, relatează AFP.

„Blană? Nu mai vreau. Nu vreau să omor animale pentru a face modă. Nu mi se pare în regulă”, a spus sora fondatorului casei couture milaneze.

Sediul de la Milano al casei de modă nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia.

Revista 1843 subliniază că este vorba despre „o schimbare radicală” pentru casa haute couture. Miercuri, site-ul său le transmitea încă clienţilor să cumpere „paltoane ornate cu blănuri care vor face capetele să se întoarcă”.

Versace a refuzat în trecut să se alăture altor mărci precum Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren sau Gucci, care au interzis deja utilizarea blănurilor de animale.

Casa couture a fost viu criticată de asociaţiile de protecţie a animalelor pentru faptul că utilizează blănuri de animale, precum nurcile sau câinele enot, potrivit Humane Society International (HSI) care face campanie pentru încetarea completă a comerţului cu blănuri.

„Versace este o marcă de mare influenţă care simbolizează excesele stilului glamour, iar decizia sa de a pune capăt utilizării blănurilor arată că moda compasiunii nu a fost niciodată mai în tendinţe ca acum”, a spus Claire Bass, direactoare a HSI în Marea Britanie.

Federaţia internaţională a blănii şi-a exprimat, pe de altă parte, dezamăgirea. Potrivit acesteia, „majoritatea marilor case couture vor continua să lucreze cu blană pentru că ştiu că este un produs natural recoltat într-un mod responsabil”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.