Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Dosarul Transferurilor, la final! Închisoare cu executare pentru întregul lot!

Publicat: marți, 04 martie 2014

Curtea de Apel Bucureşti a luat o decizie finală în controversatul Dosar al Transferurilor în care au fost judecaţi fraţii Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea.

George Copos a fost condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare.
Mihai Stoica a primit 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare.
Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare cu executare.
Ioan Becali, condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.
Gică Popescu – 3 ani şi o lună de închisoare cu executare.
Gheorghe Nețoiu, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali, George Copos şi Jean Pădureanu vor beneficia de o reducere a pedepsei, deoarece au depăşit vârstă de 60 de ani.

Ce sume au fost confiscate de la cei 8 condamnați

Totodată, cei opt inculpați, pe lângă condamnarea cu închisoarea şi pe lângă confiscarea sumelor provenite din transferuri fictive, au de plătit, potrivit deciziei luată de magistraţii Curții de Apel București și despagubiri civile la ANAF.

„Obligă, în solidar, pe inculpații Borcea Cristian și Becali Ioan la plata către partea civilă Liceul cu program sportiv ‘Banatul’ Timișoara a sumei de 265.000 USD, în echivalent în lei la cursul de schimb al BNR de la data efectuării plății, la care se adaugă dobânda legală de referință a BNR calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în minuta deciziei de marți.

De asemenea, CAB îl obligă pe Gheorghe Copos la plata către partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală a sumei de 63.908 lei și a obligațiilor fiscale accesorii (majorări, penalități și dobânzi), calculate în conformitate cu legislația fiscală, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Dulca Cristian.

Cristian Borcea și Ioan Becali au fost obligați la plata în solidar către partea civilă ANAF a sumei de 609.444 lei și a obligațiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislația fiscală, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Contra Cosmin.

„Obligă inculpatul Becali Ioan la plata către partea civilă Statul Român — ANAF a sumei de 844.603 lei și a obligațiilor fiscale accesorii (majorări, penalități și dobânzi) calculate în conformitate cu legislația fiscală, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal (transferul fotbalistului Ganea Ionel)”, a mai decis CAB.

Instanța i-a mai obligat, în solidar, pe Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali și Gheorghe Popescu la plata către ANAF a sumei de 328.440 lei și a obligațiilor fiscale accesorii, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Lucian Sînmărtean.

De asemenea, Gheorghe Copos, Ioan Becali și Gheorghe Popescu au fost obligați la plata în solidar către ANAF a sumei de 2.296.097 lei și a obligațiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislația fiscală, pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

„Obligă, în solidar, pe Cristian Borcea, Ioan Becali și Gheorghe Nețoiu la plata către ANAF a sumei de 405.992 lei și a obligațiilor fiscale accesorii (majorări, penalități și dobânzi), calculate în conformitate cu legislația fiscală, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Dan Alexa”, se arată în minuta deciziei CAB.

Aceasta a mai decis obligarea, în solidar, a lui Cristian Borcea și Ioan Becali la plata către ANAF a sumei de 164.780 lei și a obligațiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislația fiscală, de la data scadenței obligației de plată și până la data achitării integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Mihalcea Adrian.

Verdictul în Dosarul Transferurilor urma să fie anunţat marți, 4 martie, la ora 14:00, scrie digisport.ro. Instanţa a justificat amânarea prin lipsa de timp pentru parcurgerea tuturor dovezilor prezentate de părţi.

Interesant este că decizia magistraţilor în acest caz a fost anunţată cu doar o zi înaintea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Unul dintre personajele implicate în „Dosarul Transferurilor”, Gică Popescu, chiar candidează la alegerile FRF.

Citește și    Dosarul transferurilor”, gongul final amânat pentru 4 martie

În total, sub lupa magistraților au intrat nu mai puțin de 12 tranzacții cu jucători:

Cristi Dulca: transferat în 1999 de la Rapid la Pohang Steelers (Coreea de Sud)

Iulian Arhire: transferat în 1999 de la Oţelul la Pohang Steelers (Coreea de Sud)

Cosmin Contra: transferat în 1999 de la Dinamo la Deportivo Alaves (Spania)

Ionel Ganea: transferat în 1999 de la Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart (Germania)

Paul Codrea: transferat în 2001 de la Dinamo la Genoa (Italia)

Florin Cernat: transferat în 2001 de la Dinamo la Dinamo Kiev (Ucraina)

Bogdan Mara: transferat în 2001 de la Dinamo la Deportivo Alaves (Spania)

Nicolae Mitea: transferat în 2003 de la Dinamo la Ajax (Olanda)

Lucian Sânmărtean: transferat în 2003 de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos (Grecia)

Florin Bratu: transferat în 2003 de la Rapid la Galatasaray (Turcia)

Dan Alexa: transferat în 2004 de la Dinamo la Beijing Guoan (China)

Adrian Mihalcea: transferat în 2005 de la Dinamo la Chunnam Dragons (Coreea de Sud)

Urmărește AICI desfăsurarea evenimentului

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24787

Publicat de la data mart. 4 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iulie 2019, 2:51
 

N
Senin
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:49
Apus: 20:54
Prognoza 21 iulie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
33°C
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Senin
19°C
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 18:40 si 19:30 In zona : Județul Călăraşi: Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Dichiseni; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:30 si 19:30 In zona : Județul Tulcea: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Cerna, Carcaliu, Turcoaia, Frecăței, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan; Se vor semnala : local averse din care se vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, grindină […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-07-2019 Ora : 18 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 18:10 si 19:00 In zona : Județul Brăila: Viziru, Tufești, Chișcani; Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, grindină de mici dimensiuni și descărcări electrice.

Loto

Horoscop

 • 220.374 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team