Economia țărilor în curs de dezvoltare din Europa și din Asia Centrală își revine

Creșterea economică înregistrată în statele în curs de dezvoltare din Europa și din Asia Centrală a fost afectată în timpul crizei economice globale și a crizelor din Zona Euro, dar a început să își revină, fiind preconizată o creștere economică de 2,2 la sută în 2013 și de 3,1 procente în 2014, au declarat oficiali din cadrul Băncii Mondiale.

Oficialii Băncii Mondiale au ținut să precizeze că, în comparație cu alte regiuni ale lumii, statele europene și central-asiatice în curs de dezvoltare au înregistrat cel mai scăzut ritm de creștere economică și rămân vulnerabile în fața riscurilor unei economii globale dinamice.

„Astăzi avem vești bune și vești proaste”, a declarat Laura Tuck, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, adăugând că „vestea bună este că riscul riscul unei crize în Zona Euro a scăzut și Europa iese, încet, din recesiune. Vestea proastă că noile riscuri financiare, printre care și Statele Unite, cresc, amenințând timida revenire economică”.

Există semne de revenire, în special în Europa Centrală și de Sudest, care se vor materializa într-o mai solidă creștere economică în 2014, când se aceasta va fi de două ori mai mare decât cea înregistrată în 2012 (când a fost de doar 0,8%) și decât cea din 2013 (când se așteaptă o creștere de 0,9 la sută). În 2014, creșterea economică este de așteptat să ajungă la 2 la sută.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.