Evenimentele speciale din cadrul programului aniversar AFF 2013

Iată că mai este mai puțin de o săptămână până la startul Festivalului Internațional de Film documentar de la  Sibiu.  Programului filmelor de competiție și al celor din secțiunile speciale i s-au adăugat și restul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani de festival documentar. Astfel, vom putea să participăm la sesiunile de masterclass susținute de Petr Lom, Alexandru Solomon și Thomas Ciulei. 

   De asemenea este de subliniat că AFF  adună la Sibiu în acest sezon reprezentanți a aproape 20 de festivaluri internaționale din diverse coțuri ale lumii, pe care-i vei putea urmări în cadrul conferințelor din program.

     537073_518150391593364_419116152_nUn avânt deosebit l-a luat secțiunea  ASTRA JUNIOR dedicată elevilor de gimnaziu, școală primară și liceu, astfel încât săptămâna 14-20 octombrie va fi o sătpămână cu adevărat altfel, în care copii mai mici vor putea participa la concursuri de desen iar cei de liceu la un concurs cinematografic 48 for teens.  După ce în anul 2012 Festivalul de film documentar pentru copii şi adolescenţi a fost laureat al Galei Societăţii Civile în 2012 la secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare, pe parcursul anului 2013, copii din 21 de localităţi din România s-au putut bucura de  filmele acestei secțiuni în cadrul Astra Film Junior ON TOUR. Mai mult, odată cu această a-V-a ediție,   Ministerul Educaţiei Naţionale este partener ASTRA FILM JUNIOR.

Va fi o săptămână de octombrie plină cu multe suprize frumoase la AFF chiar și pentru miezul nopții. Pentru a-ți organiza mai bine timpul petrecut la festival  consultă  secțiunea progame de pe siteul oficial:
http://www.astrafilm.ro/program.aspx?day=1
http://www.astrafilm.ro/programe-speciale.aspx
http://www.astrafilm.ro/filmul-de-la-miezul-noptii.aspx

P.S: dacă te afli încă din 10 octombrie prin Sibiu alătură-te alaiului de biciclete care vor împodobi orașul și vor vesti festivalul.


Andrei-Ciprian Coman
Sursă foto: astrafilm.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.