Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Siderat de România: Egalitatea inegală – George LUCIAN

Publicat: marți, 08 octombrie 2013

Sincer, oricât aş încerca, mi-e greu să îi înţeleg pe cei care au preluat puterea în România. Cu atât mai mult cu cât ceea ce fac ei, modul cum abordează diversele probleme ale societăţii intră în contradicţie directă cu tam-tam-ul generat tot de domniile lor în perioada opoziţiei.

Articolul 16 din Constituţie susţine sus şi tare principiul egalităţii în faţa legii în prim stadiu. Dar, cu subînţeles, se ajunge la ideea de legalitate şi pe celelalte paliere: social, economic şi, cu voia voastră, politic. Ori ceea ce se petrece în prezent în societatea românească e cu mult departe de idealul înscris in legea fundamentală a ţării. Egalitatea dispare atunci când în ecuaţie întră aleşii neamului şi turma lor de prieteni. Egalitatea dispare atunci când se aduce în discuţie repartiţia de fonduri de la bugetul de stat. Pentru că, în România e şi mai şi ca-n Zambia, ori Zimbabwe, principiul enunţat de George Orwell în Ferma Animalelor e tot mai actual. Care principiu? Ăla cu ” toţi sunt egali în faţa legii, dar unii sunt mai egali decât ceilalţi „. Evident că vorbim de micii şmecheraşi cu pile sus-puse, de politicieni şi alte categorii privilegiate. Genial, nu?

Aleşii poporului român, trimişi să-i reprezinte interesele se raliază cu succes sintagmei de mai sus. Ceea ce este şi mai trist e că odată instalaţi în funcţii, brusc, suferă de o amnezie cronicizată. Uită cum odinioară urlau din opoziţie către putere să mai lase apariţiile televizate şi să guverneze ţara. Aşa cum uită şi de iminenta sosire a iernii şi de contractele privind eventualele deblocări de artere înzăpezite. Dar, la fel de brusc, îşi reamintesc cât de dulce e minciuna şi ipocrizia, aplicând, din păcate cu succes, stilul lui Dinescu din furtunosul decembrie 1989: ” Mircea, fă-te că lucrezi! „.

Se întâmplă ciclic. Fie că vorbim de putere, fie că vorbim de opoziţie. Probabil încearcă să mascheze în spatele aroganţei neputinţa în a gestiona problemele naţiunii. Practica a demonstrat-o de foarte multe ori. În situaţiile de acest gen cea mai bună metodă de a distrage atenţia de la stilul amatoristic este lansarea de diversiuni, de spectacol gratuit, de ceea ce se cheamă în termeni de presă: „pâine şi circ”.

Din păcate, diversiunile de acest gen fac mai mult rău unei naţiuni. Şi cu atât mai mult cu cât în ecuaţie e vorba de România. O ţară care de mai bine de 23 de ani orbecăie în neştire prin întuneric în căutarea unei luminiţe demult amanetate pentru propria bunăstare de către nişte indivizi pentru care ideea de egalitate e cu mult sub demnitatea lor de demnitari.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16125

Publicat de la data oct. 8 2013. Categorii Editorial, Opinii. Comentarii, Siderat de România.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 decembrie 2019, 11:04
 

NE
Ceaţă
6°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 16:36
Prognoza 15 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Înnourat
11°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
0°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Moldova Nouă, Oravița, Anina, Teregova, Bozovici, Pojejena, Carașova, Berzasca, Prigor, Lupac, Luncavița, Iablanița, Sichevița, Răcășdia, Buchin, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Târnova, Coronini, Forotic, Eftimie Murgu, Ticvaniu […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Ialomiţa: Urziceni, Fierbinți-Târg, Coșereni, Gârbovi, Manasia, Bărcănești, Dridu, Jilavele, Bărbulești, Ion Roată, Adâncata, Axintele, Armășești, Sălcioara, Movilița, Alexeni, Grindu, Sinești, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Roșiori, Maia, Rădulești, Moldoveni, Sărățeni, Drăgoești, Ciocârlia, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-12-2019 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 decembrie, ora 02 - 14 decembrie, ora 10 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 12 […]

Loto

Horoscop

 • 248.655 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team