Expoziții recomandate de partenerii media Ultima Oră și Intell News

Evenimente culturale la Râmnicu Vâlcea

Vineri 3 noiembrie 2023, la ora 17ꓽ00, în Galeriile Cozia Pasaj, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, a avut loc vernisajul unui nou proiect curatorial de artă contemporană intitulat „INCOGNITO” și inițiat de criticul de artă Gabriela Popescu.

Expoziția se dorește a fi o provocare lansată de curatoare, la debutul său în domeniu, artiștilor participanți, o invitație la reinventare, la schimbare de sine, de stil sau de tehnică, o sondare a misterelor interioare și exterioare ce configurează și reconfigurează, ca un puzzle cu un număr nelimitat de combinații posibile, identitatea fiecărui om.

Acestei invitații i-au răspuns cu entuziasm un număr de 30 artiști, membrii activi sau în devenire ai Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, precum și câțiva invitați.

La aceeași dată, în Galeria Artex, la ora 18ꓽ00, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România a inaugurat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, expoziția personală a artistei Angela Tomaselli, organizată cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 ani.

Membră a Filialei de Pictură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România, pictorița Angela Tomaselli este nu numai o artistă împlinită, ce nu mai necesită prezentare pentru publicul cunoscătorilor de artă, ci de asemenea și o prietenă apropiată a comunității artistice vâlcene, organizatoare a mai multor ediții ale Taberei de Pictură de la Brezoi, întotdeauna finalizate cu expoziții de înaltă ținută în spațiile expoziționale ale filialei locale a UAP.

Expoziția CONTACT ART la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău

La Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, sala Etaj,  are loc expoziția duplex Filiala Buzău – Filiala Bacău, intitulată CONTACT ART, la care participă artiști băcăuani și buzoieni, iar deschiderea evenimentului a fost pe 3 noiembrie 2023.

Curatori sunt președinții celor două filiale teritoriale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România: Carmen Poenaru, președintele UAP Bacău și prof. dr. Valeriu Șușnea, președintele UAP Din România – Filiala Buzău.

Expoziția ,,Hotarul nevăzut”: Mihail Gavril la Palatului Parlamentului

,,Hotarul nevăzut” este titlul expoziției pictorului Mihail Gavril, prilejuită de împlinirea a 60 de ani de viața și 40 de ani de carieră.

Vernisajul a avut loc joi 2 noiembrie, la orele 18:00, la Sala de expoziții   ,Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului. Au prezentat Mimi Necula și Florin Toma.

Claudiu Victor Gheorghiu

Senior Editor Intell News

publicist comentator al ziarului Ultima Oră

Foto: pixabay.com

    
 
 

Comments

comments

One thought on “Expoziții recomandate de partenerii media Ultima Oră și Intell News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.