Fermierii britanici „rezistenți la schimbare”, plătiți să se retragă

Fermierii mai în vârstă din Anglia vor fi plătiți să se retragă, conform unui plan guvernamental britanic pentru a aduce forțe proaspete în domeniu.

Fermierul mediu ar putea primi o sumă forfetară de 50.000 de lire sterline – până la 100.000 de lire sterline, pentru fermierii cu cele mai mari terenuri.

Argumentația britanicilor este simplă – fermierii mai în vârstă sunt adesea cei mai rezistenți la noile metode „verzi”, iar secretarul pentru mediu George Eustice dorește ca aceștia să poate lăsa loc noului trend, dr nu să fie lăsați în voia sorții.

Fermierul mediu primește în prezent aproximativ 21.000 de lire sterline în subvenții.

În cadrul vechiului sistem al UE, fermierii primesc subvenții în mare parte pe întinderea de teren pe care o cultivă, de aceea, după cum crede oficialul britanic, mulți dintre ei chiar și la vârste înaintate să nu încerce lucruri noi și să reziste doar pentru a colecta subvenția.

De aici și necesitatea de a se acorda ajutor pentru ca fermierii în vârstă să poată să se retragă în liniște sau să se reprofileze spre activități mai ușoare. Se estimează ca fermierii din Țara Galilor să poată beneficia de un sistem similar planurilor anunțate de Eustice.

Circa un sfert din fermierii din Marea Britanie au peste 65 de ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.