Filmul Rus, recital la Cinema Studio

Cele mai interesante filme ruseşti vor rula în perioada 25-28 noiembrie 2013 la Cinema Studio în Bucureşti, în cadrul Zilelor Filmului Rus, dedicate sărbătoririi a 95 de ani de la înfiinţarea Studioului Lenfilm din Moscova. Zilele Filmului Rus propun o selecţie care aduce laolaltă cele mai noi pelicule produse de Lenfilm, dar şi producţii care au făcut istorie în cei 95 de ani de la înfiinţarea Studiourilor.
Câteva dintre proiecţiile filmelor programate pentru perioada 25-28 noiembrie se vor face în prezenţa actorilor din distribuţie sau a regizorilor care le semnează. Aceştia se vor afla la dispoziţia cinefililor din public pentru întrebări şi discuţii referitoare la filmele proiectate. Prezent va fi şi Eduard Piciughin, Director General al Studioului Lenfilm. Ceilalţi doi invitaţi sunt actriţa Oxana Mâsina care întruchipează rolul feminin principal în pelicula „Bietul, bietul Pavel”, programat în 27 noiembrie şi regizorul Andrei Kravciuk, semnatar al filmului „Italianul” pe care îl puteţi viziona în data de 26 noiembrie.
Programul Zilelor Filmului Rus este următorul:
25 noiembrie 2013, ora 19.00 – ADMIRATOAREA LUI CEHOV (Dramă, 2012)
Filmul artistic al regizorului Vitali Melnikov este o dramă romantică, bazată pe istoria relaţiilor dintre A. P. Cehov şi scriitoarea debutantă Lidia Avilova. La baza scenariului stau fapte reale – amintirile eroilor, corespondenţa lor.

26 noiembrie, ora 18.00 – TAXI BLUES (Dramă, 1990)
Un grup de oameni veseli, în frunte cu talentatul bluesman, saxofonistul Alexei Seliverstov, se plimbă toată noaptea cu taxiul prin Moscova. Când, în fine, se despart în zori, Leoşa îl păcăleşte pe şofer, neplătindu-i cursa. Aici începe o intrigă cu urmări surprinzătoare, pline de umor şi fantezie.

26 noiembrie, ora 20.00 – ITALIANUL (Dramă, 2005)
Pe Vanea, un elev de la casa de copii, vrea să îl adopte o familie din Italia, de aici şi porecla lui Italianul”. I se oferă o viaţă lipsită de griji sub soarele mediteranean, dar băiatul vrea cu orice preţ să îşi găsească mama adevărată.

27 noiembrie, ora 18.00 – BIETUL, BIETUL PAVEL (Dramă, istoric, 2003)
Pelicula narează soarta tragică a împăratului rus Pavel I. Visător, idealist, nu ani, ci zeci de ani jucându-se de-a constructorul din hârtie, Pavel nu cunoaşte şi nu înţelege ţara al cărei tron îl moşteneşte. Este periculos şi înfricoşător, ca orice conducător iresponsabil şi fascinant ca orice spirit tânăr în năzuinţa sa de a perfecţiona tot ce îi este subordonat.

27 noiembrie, ora 20.00 – ÎNCEPUTUL (Comedie, dramă, romantic, 1970)
O fată dintr-un orăşel provincial visează să devină actriţă, dar deocamdată interpretează plină de abnegaţie rolul Babei Cloanţa la clubul orăşenesc. Acolo o vede un regizor care intenţionează să facă un film despre Ioana D’Arc. Visul fetei se împlineşte: este chemată să joace rolul principal şi trăieşte o viaţă nouă, plină de reale chinuri creatoare şi de revelaţii.

28 noiembrie, ora 18.00 – CENUŞĂREASA (Fantastic, 1947)
La baza subiectului stă motivul vechiului basm despre harnica Cenuşăreasă, mama vitregă cea rea şi surorile leneşe. Se subînţelege că Evgheni Schwartz – autorul scenariului – l-a prelucrat şi animat ca o comedie, în care găsim şi umor şi satiră acidă.

28 noiembrie, ora 20.00 – INIMĂ DE CÂINE (Comedie, dramă, SF, 1988)
Profesorul Preobrajenski face experienţe îndrăzneţe, transformându-l pe câinele Şarik într-un om asemenea lui. Ca rezultat ia naştere un oarecare Şarikov. Din păcate, experienţa demonstrează faptul că pentru câine este mai bine să rămână câine. Filmul este ecranizarea pentru televiziune a romanului omonim al lui Mihail Bulgakov.

Zilele Filmului Rus pun punct Zilelor Culturii Ruse care din 15 octombrie au ilustrat bogăţia artei ruseşti în toate formele ei – de la muzică clasică, la expoziţii etnografice şi literatură. Zilele Culturii Ruse au fost dedicate sărbătoririi a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-ruse şi au propus publicului prezenţa unor artişti români şi ruşi extrem de apreciaţi: de la muzicieni precum pianistul Eduard Kunz şi violonistul Alexandru Tomescu, până la scriitori ruşi celebri precum Alexei Varlamov sau Ksenia Bukşa.
Mai multe detalii despre Zilele Filmului Rus, precum şi despre Zilele Culturii Ruse sunt disponibile pe www.facebook.com/ZileleCulturiiRuseOficial.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.