Flori, loialitate și iubire de Ziua Majestății Sale Margareta

26 martie 2024, Ziua Majestății Sale Margareta! La mulți ani, Majestate!

Toate clipele zilei acesteia sunt întâmpinate cu raze de soare și cununi de flori pentru Majestatea Voastră, împreună cu iubire necuprinsă și loialitate neclintită! Azi și mereu simțitori din toată ființa noastră a idealului de armonie și valoare suprem umană a fidelității și iubirii pentru personalitățile destinate a fi reper și sprijin unei națiuni și unei patrii, cuprindem în toate gândurile noastre ruga pentru liniștea, pacea, bucuria, sănătatea Majestății Voastre.

Majestatea Voastră, Custodele Coroanei române legitim prin Normele Fundamentale ale Casei Regale a României, legitimată și de vrerea bunului rege Mihai, părintele Majestății Voastre, și de voia, iubirea și așteptarea noastră, a națiunii române devotate monarhiei constituționale și regalității, ne sunteți îndemnul și pilda cele mai conturate în principii, acte de voință și fapte, de a agonisi viață în ani, iar nu ani în viață…!

Timpul ce-a trecut în această intersecție de două veacuri și două milenii, complicată, dificilă și-mpovărâtoare, în coborâre dinspre un unghi de privire și în urcare dinspre altul, ne-a furnizat premisele unor concluzii despre cum a fost țara din perspective culturale, economice, sociale, istorice… și, deci, din aceleași perspective, cum a trăit, trăiește și se prevede a trăi națiunea pe coordonatele a două forme de guvernământ: monarhia și republica.

Răspunsul plecat din gândul și inima celor mai mulți dintre noi coexistă în faptul că astăzi națiunea, odată cu aniversarea Majestății Voastre sărbătorește și faptul că existați și că fidelitatea și iubirea noastră se absorb în armonie cu speranța împlinirilor împreună a drepturilor și îndatoririlor viitorului pe care nu l-am întrezări decât sumbru fără surâsul Majestății Voastre blând și cald, fără privirea Majestății Voastre luminoasă, veselă, binevoitoare, fără vorbirea Majestății Voastre calmă, afectivă, atrăgătoare, răbdătoare între ascultare și răspuns, în care avem încredere, fără comuniunea sufletească a Majestății Voastre cu fiecare dintre noi, fără generozitatea, ajutorul pentru cei singuri, săraci, cu dizabilități, bătrâni, bolnavi, tineri cu talent și lipsiți de posibilități materiale…!

Ne întăriți, sporiți și promovați demnitatea, libertatea și drepturile în lumea internațională, ne consolidați și îndreptățiți mândria noastră între statele și popoarele lumii ca neam și țară cu coloana vertebrală dreaptă și fruntea sus. Pentru aceasta vă urmăm, vă sprijinim la rându-ne și vă iubim, Majestatea Voastră.

Întotdeauna, împreună cu Majestatea Voastră, cu just și eficient aport, Alteța Sa Regală Radu Principele Consort al României ne este, de asemenea, chezaș al faptului de a fi în unitate cu cine ne poate reprezenta corect și demn pretutindeni, fiindu-ne și aici, totodată, în frunte spre propriile idealuri pentru cauza moșiei naționale și prosperitatea națiunii.

26 martie 2024. Astăzi soarele vibrează cu raze de iubire și-ncălzește cu lavă de aur, este ziua aniversară a Majestății Sale Margareta. La mulți ani, Majestate!

     Aurel V. Zgheran   

 

Sursa Foto: Daniel Angelescu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.