Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fragmente de jurnal marinăresc (XI) – Adrian ONICESCU

Publicat: luni, 07 octombrie 2013

Nimeni nu are voie să între în staţia radio în afară de comandant. Secretul corespondenţei. M-au pus să semnez pentru asta, m-au constrâns să fiu sperjur. Evident, cutuma este că prietenii pot intra. Pe riscul lor. Un coleg din Galaţi, electrician o făcea des. Tip afabil masiv, fără vârstă, faţă roză, suflet curat, venea şi mai bârfeam, ne mai trecea timpul. Aveam o pisică, un caz rar, pisicile nu rezistă la undele electromagnetice produse de corpul vaporului în frecare cu apa. Zincurile ataşate pe corpul navei nu ajută prea mult. Şi oamenii suferă dar e mai puţin vizibil evident. Pisoiul gras, bine hrănit s-a ridicat într-o seară în picioare şi a pus lăbuţele din faţă pe canapea într-o încercare leneşă, felina de escaladare. În acel moment electricianul rămâne ca vrăjit: „Adi, băi, ia uite, pisica asta are picioare de femeie!” Baudelaire a tresărit uşor printre flori de rău la auzul marinarului liric, de acolo din eternitatea să. Spirit involuntar de poet, omul s-a lăsat vrăjit de rotunjimea arcuită a piciorului, femeile sau pisicile, nu ştiu cine de la cine, îşi împrumută din calităţi. Nu întâmplător un accesoriu deloc domestic a devenit ciorapul fin din mătase ca de păianjen; Ia uite cum se naşte senzualitatea: din urzeli biologice de nepătruns din complicităţi chimice, hormonale, culturale şi cine mai ştie! Avem soarta muştelor, ne dăm duhul în plasa aceea subţire, mătăsoasă, visând miriapode, hrănind coşmaruri cu ele.
Odată, în altă noapte electricianul îmi ţinea de urât. Zona diurnă seamănă cu viaţa pe uscat. Eşti ocupat, programul, munca. Ziua nu trăim, suntem molecule mecanice. Dar serile sunt insuportabile, nopţile. Să treci prin apropierea ţărmurilor. Vezi luminiţele acelea multicolore licărind departe, inaccesibile. Fiecare dintre ele cardaseste cu o relaţie. Oameni mână în mână pe stradă, sub felinare, scene domestice de budoar, scene de familie oblăduite de lumina care trimite în depărtare semn ca normalitatea e acolo, la o aruncătură de băţ. Tu, singur, rupt de cei dragi înfrunţi noaptea, e ca un fel de iubire: blestem şi îmbrăţişare de nedespărţit. Electricianul stătea lângă mine şi-mi povestea lucruri care nu prea mă interesau. Mi-era jenă să-l opresc, se descarcă omul. Violul începe cu mişcări copulatorii, ce e înainte e curtoazie. Când tensiunea intoleranţei creştea mi-a venit o idee: Îmi sângeră o gingie. Uneori simţeam gustul puţin sărat al sângelui cu limba. Asta e! M-am întors spre nea Florin care povestea din fotoliu, ca pentru el, fără feed-backul meu, mă viola din vorbe, un fel de viol masturbatoriu, se folosea de mine cu burta imensă împingând uşor în marginea biroului, Am început să-l aprob privindu-l în faţă ca să pară totul în regulă. Apoi, mi-am tras de la gingie o picătură de sânge, i-am dat volum cu salivă şi am lăsat-o să curgă uşor din colţul gurii, apoi am intrat în spasme din ce în ce mai puternice, orgasmice. Totul se petrecea la o jumătate de metru de el. A intrat în panică, băi, băi, băi, au, au au, s-a ridicat, nu ştia ce să facă. Îl priveam în albul ochilor cu aerul că-mi luam adio de la el, contorsionându-mă agonic. A început să se învârtă în jurul axei lui panicat. Nu a strigat după ajutor, era luat total pe nepregătite, doar atât: băi, băi, au, au.. Şi se învârtea şi se învârtea frângându-şi mâinile ca un urs care joacă în lanţ un joc la care nu consimte. Ofiţerul de cart a auzit zgomote şi a deschis uşa staţiei radio. N-am întins coarda mai departe, rişti ca în caz de pericol real să nu te mai bage nimeni în seamă, am izbucnit în hohote de râs. Doar electricianul, săracul, târât de fluxul sanguin din mijlocul mijlocul siropului domestic regurgitat de memorie nu înţelegea nimic. Într-un târziu, când s-a liniştit şi a încetat să mai tremure a apucat să murmure livid, băi Adi, mă duc să iau o pastilă de inimă că nu mai pot.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15941

Publicat de la data oct. 7 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 18:57
 

N
Parţial înnourat
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team