Franța inițiază „recăpătarea independenței în domeniile tehnologic, industrial şi sanitar”

Franţa va lua măsuri pentru relocarea anumitor producţii în sectorul sanitar şi cel al medicamentelor, a anunţat preşedintele Emmanuel Macron, care a estimat că ţara sa trebuie să-şi „recapete independenţa în domeniile tehnologic, industrial şi sanitar”, relatează AFP.

Vom lansa o iniţiativă de relocare a anumitor producţii critice. Toată lumea a văzut în această criză că medicamente care păreau uzuale nu mai sunt produse în Franţa şi în Europa”, a explicat şeful statului, în cursul unei conferinţe de presă, după o vizită la o fabrică a laboratorului Sanofi, lângă Lyon (est).

Președintele francez a promis, de asemenea, un pachet de 200 de milioane de euro pentru finanţarea infrastructurilor de producţie. „Această criză ne-a arătat că trebuie să continuăm să producem în ţara noastră şi pe continentul nostru”, a adăugat el.

Sanofi a anunţat că va investi 610 milioane de euro în Franţa pentru a crea un nou loc de producere a vaccinurilor, tot în regiunea Lyon. Această nouă fabrică va face posibilă producerea de trei până la patru vaccinuri simultan, faţă de unul în unităţile industriale actuale.

Această investiţie este un act extrem de puternic şi o dovadă a importanţei acestei independenţe pe care Franţa trebuie să o redobândească, independenţa tehnologică, industrială şi sanitară”, a subliniat Macron.

Sanofi, care este unul dintre principalii actori la nivel mondial în producţia de vaccinuri, lucrează în prezent la dezvoltarea a două vaccinuri împotriva COVID -19, aşteptate în 2021.

Grupul a creat polemica luna trecută, când directorul său general Paul Hudson, a evocat posibilitatea de a favoriza Statele Unite, care au investit în cercetarea grupului francez pentru vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.