Franţa şi Germania cer reguli mai stricte privind etichetarea cărnii în UE

Ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll, şi omologul său german, Ilse Aigner, vor să consolideze etichetarea la nivel european în privinţa originii cărnii din produsele industriale.

Cei doi oficiali vor propune acest lucru săptămâna viitoare la Bruxelles la următoarea reuniune a miniştrilor Agriculturii din UE. „În prezent, în cazul în care carnea este un ingredient (care reprezintă) mai puţin de 50%, nu există nici o obligaţie de a spune de unde provine, iar acest lucru trebuie modificat”, susţine Le Foll. „Am discutat cu ministrul german şi este pe aceeaşi linie, astfel că vom încerca să pregătim un memorandum comun pentru viitorul Consiliu agricol, pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Le Foll.

Amintim că, de zece zile, carnea de cal este descoperită în semipreparate congelate etichetate în mod fals ca „vita” şi vândute prin intermediul unor reţele de mare distribuţie în mai multe ţări europene, între care Marea Britanie, Franţa şi Germania, dar şi în Hong Kong.

În plus, sunt în curs o serie de anchete privind modul în care a fost înlocuită carnea de vită cu cea de cal, în semipreparatele produse de mai multe firme mari europene de produse semipreparate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.