Ioan Mircea Pașcu, la Gold FM: „Aderarea României la NATO a fost o muncă perfectă a mai multor echipe”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, s-a referit la efortul politic din jurul obiectivului național major de aderare a României la NATO.

În pregătirea aderării României la NATO, am lucrat foarte bine deopotrivă cu echipa Ministerului Apărării Naționale, cu componenta diplomatică, condusă de Mircea Geoană, și am beneficiat de spijin necondiționat din partea primului ministru Adrian Năstase și a președintelui Ion Iliescu.

De altfel, România, fiind o țară cel mult de importanță medie, nu avea de făcut altceva decât să îndeplinească condițiile. Orice condiție neîndeplinită ne putea scoate din cursă. Odată îndeplinită o condiție, intervenea o alta”, a spus Ioan Mircea Pașcu.

În legătură cu radicalizarea relațiilor României cu Rusia, fostul ministru al Apărării Naționale a mărturisit că una dintre lecțiile pe care le-a învățat a fost aceea a onestității.

Ca țară mereu în apropierea marilor puteri, am recurs deseori în istorie la mentalitatea de a ascunde lucruri. Ceea ce am învățat din relația cu Rusia a fost că este necesar să fie spus lucrurilor pe nume. Putem să fim de acord că nu suntem de acord, dar este mai bine ca fiecare parte să știe cum stă cealaltă”, a spus Ioan Mircea Pașcu, la Gold FM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.