Iohannis: Sunt şanse egale pentru orașele care vor să devină capitale de regiuni

Oraşele care şi-au exprimat opţiunea să devină capitale de regiuni au, în acest moment, şanse egale, întrucât „nu există niciun manual de concurenţă sau de competenţă”, susţine prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis.  Însă, continuă acesta, ar trebui să îşi elaboreze bine profilul şi să-l prezinte.

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că oraşul are aceleaşi şanse ca Sibiu, Braşov sau Târgu-Mureş să devină capitală a Regiunii Centru.

„Nu există niciun temei în baza căruia să spunem că Alba Iulia nu are şanse să devină capitală de regiune. Alba Iulia are exact aceleaşi şanse ca şi Sibiu sau Braşov sau Târgu Mureş în această etapă. Nu s-au elaborat criterii, nu există niciun manual de concurenţă sau de competenţă. Dacă la Alba Iulia există o competenţă administrativă deosebită într-un alt domeniu, cum este exemplul ADR Centru, ea se va păstra. Dacă în Braşov există o economie deosebit de puternică într-un anumit domeniu, evident că se va păstra. În acest fel cred că pot să vă răspund la momentul de acum că nu am niciun motiv pentru care să spun că Alba Iulia nu are şanse sau că alt oraş are şanse mai mari. În realitate, este bine ca oraşele care se gândesc să primească capitală regională să îşi elaboreze bine profilul, să îl accentueze, să-l prezinte şi toţi au şanse egale în acest moment”, a spus Klaus Iohannis.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.