Jocul actorului în spaţiul virtual din film şi televiziune

 

Din ce în ce mai mult, televiziunile şi industria filmului apelează  la decoruri şi spaţii virtuale, ipostază care-l obligă cumva pe actor să fie oricând pregătit pentru cea mai bună prestaţie artistică, într-un astfel de spaţiu.

Ideile prezentate sub forma unor iluzii, sau sub forma unui „truc al ochiului”, şi-au făcut simţită prezenţa încă de la începutul artei teatrale, al cinematografiei, al jocurilor video şi chiar al televiziunii, având drept scop simularea evenimentelor imaginate într-o poveste sau într-o lume virtuală şi aducerea lor într-un mod diferit, în faţa publicului.

Venind în întâmpinarea celor care doresc să aprofundeze și să se perfecționeze în acest domeniu, regizorul  Cristi Toporanlector dr. la Facultatea de Arte a Universității  Hyperion își va lansa în curând  cartea Jocul actorului în spaţiul virtual din film şi televiziune.

Beneficiind de experiență ca regizor artistic la DIGI 24 și cu doctorat în studio virtual, autorul Cristi Toporan  îşi propune să facă o analiză atentă asupra adaptării actorului la acest spaţiu și a interacţionării acestuia cu alte personaje, elemente de decor, imersive, sau orice alt conţinut virtual, precum şi depistarea unor noi tehnici de lucru cu actorul în astfel de situaţii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.