Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

La pas prin ţară: Cetatea Zânelor din Covasna

Publicat: miercuri, 17 iulie 2013

În apropiere de oraşul Covasna, în vârful munţilor, există o veche cetate dacică care, se spune că, ar fi locaşul unde cândva sălăşluiau personaje feminine de o frumuseţe rară – zânele. Povestea interesantă a acestui loc de basm este dată, în special, de faptul că aici, în adâncurile munţilor, ar fi îngropate comorile acestor fete frumoase.

Cetatea Zânelor, aşa cum este cunoscută, se află în judeţul Harghita, în apropiere de oraşul Covasna, la o altitudine de 960 de metri, între Pârâul Cetăţii şi Pârâul Mişca. Piscul pe care se află cetatea este la rândul său înconjurat de alte trei masive montane mult mai înalte ca el.

Poziţia cetăţii nu a fost aleasă întâmplător de daci, astfel că jumătate din munte este înconjurat de prăpastie sau zone greu accesibile. Ascuns între munţi şi înconjurat din trei părţi de piscuri mai înalte care-i asigurau protecţie, atât în faţa inamicilor, dar şi în faţa naturii, masivul pe care se află cetatea are şi o largă deschidere spre zonele depresionare.

Dacă doriţi să vizitaţi cetatea, trebuie să aveţi în vedere faptul că malurile sunt abrupte, pe alocuri sub forma unor pereţi de stâncă, aproape imposibil de urcat.Drumul este predominant forestier nermarcat cu semne, compus din văi abrupte.Accesul spre cetate durează undeva la 2 ore şi nu este indicat pentru cei care vor să se aventureze şi nu au o condiţie fizică bună. Deşi se face pe jos, traseul merită urmat, deoarece peisajele întâlnite sunt mirifice, de pe Muntele Cetăţii fiind vizibilă întreaga depresiune a Târgului Secuiesc.

Continuarea materialului

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9941

Publicat de la data iul. 17 2013. Categorii CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iulie 2019, 13:53
 

N
Predominant înnourat
23°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:46
Apus: 20:57
Prognoza 17 iulie 2019
Zi
 

V
Predominant însorit
28°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Predominant senin
17°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.060 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme