Liderul islamist Mokhtar Belmokhtar a fost ucis în Mali

Mokhtar Belmokhtar, liderul islamist aflat în spatele luării de ostatici, din ianuarie, de la complexul din In Amenas a fost ucis, sâmbătă, în nordul statului Mali. Informaţia a fost dată de oficialii armatei din Ciad, care iau parte la operaţiunea militară din fosta colonie franceză.

Soldaţii din Ciad prezenţi în Mali l-ar fi ucis pe Mokhtar Belmokhtar, comandantul Al-Qaeda aflat în spatele sângeroasei luări de ostatici din Algeria în care au murit şi doi români.

Moartea celui supranumit „Chiorul” reprezintă o grea lovitură dată rebelilor islamişti din nordul statului Mali. Mokhtar Belmokhtar a revendicat operaţiunea de luare de ostatici de la complexul gazeifer din In Amenas, în luna ianuarie. Anunţul morţii liderului islamist a fost făcut după ce, vineri, preşedintele Ciadului, Idriss Déby, a anunţat uciderea liderului Al-Qaeda în Maghrebul Islamic, Abdelhamid Abu Zeid, răpus tot de armata din Ciad. Niciuna dintre informaţii nu a fost, deocamdată, confirmată de autorităţile din Mali, Algeria sau Franţa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.