Lucrările la baza de la Deveselu vor fi inaugurate luni

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat joi, la Sibiu, că luni, 28 octombrie, vor fi inaugurate lucrările la baza de la Deveselu, unde vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă. La eveniment vor participa „înalți demnitari din SUA”.

„Anunțul e în premieră, aici la Sibiu îl fac pentru că e centrul țării și eu sunt ardelean, că luni, la Deveselu, împreună cu partea americană, cu înalți demnitari din SUA, de la Pentagon, de la Ministerul Apărării, vom inaugura la Deveselu, lucrările la acea locație, la acel termen pe care dumneavoastră îl cunoașteți scut antirachetă, care de fapt este vorba de interceptorii de rachete balistice, lucrare care trebuie să se realizeze în perioada următoare. (…) Acest scut antirachetă, interceptorii să fie operaționali în 2015. Este un parteneriat serios cu SUA, este prima capabilitate de acest gen, care se realizează aici, în Estul Europei, având în vedere că România este stat de graniță al NATO și al UE. (…) Chiar domnul Hagel (secretarul american al Apărării, Chuck Hagel n.r.) aprecia că, deși încă nu s-a ajuns la o înțelegere cu partenerul rus, vom începe spre sfârșitul acestei luni. Inaugurarea lucrărilor va avea loc luni, la Deveselu”, a spus ministrul Mircea Dușa.

Pentru lucrările de la Deveselu, România a alocat peste opt milioane de lei: „Anul acesta am prevăzut în buget opt milioane de lei. Avem prevederi și pentru anul viitor, pentru a realiza aliniamentul perimetral, sistemele de supraveghere și reamenajarea pavilioanelor în care vor fi cazați militarii români. De asemenea, o contribuție esențială are statul român prin Ministerul Dezvoltării, prin banii alocați administrației locale de la Deveselu, în vederea amenajării drumului de acces din drumul național în această locație, realizarea stației de epurare, a canalizării și a aducțiunii de apă. Sigur că de aceste utilități va beneficia și comuna Deveselu, dar vom deservi și facilitatea militară de la Deveselu”, a mai spus ministrul Mircea Dușa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.